Oradea are cea mai modernă și cea mai practică Unitate de Primiri Urgențe din România, cu aparatură și echipamente unicate! Noua clădire a fost construită în prelungirea Spitalului Județean, are trei niveluri și va deservi pacientii din vestul României.
dr. HADRIAN BORCEA, medic șef al UPU-SMURD, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea "Ne-am concentrat să nu fie un UPU mare, ci un UPU funcțional, cum am mai spus-o e un UPU structurat ca și o ceapă, pe principiul foilor de ceapă, centrul fiind în mijloc și toate resursele necesare, materiale umane pentru investigații, explorări sunt concentrate în jurul pacientului."
Lucrările au demarat în urmă cu doi ani, iar până la sfârșitul acestei luni, noua unitate va putea primi pacienți. Până acum, UPU funcționa într-un spațiu util de 350 de mp. Acum, suprafața utilă a crescut la 1.500 de metri pătrați. Peste 50 de pacienți vor putea fi tratați aici, în siguranță.
dr. HADRIAN BORCEA, medic șef al UPU-SMURD, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea "În partea aceea, Computer Tomograf și aparatul de radiologie, sunt chiar în locul în care se desfășoară activitatea medicală, nu mai trebuie să parcurgem distanța mare cu pacienții pentru a face aceste investigații. Aici se face recoltarea, ecografia este la patul pacientului, nu mai e nevoie ca pacientul să părăsească această incintă decât fie pentru internare, fie pentru a pleca acasă sau la un alt spital."
Noua Unitate de Primiri Urgențe are și propriul depozit de medicamente, gestionat cu ajutorul celor mai noi tehnologii. De asemenea, a fost cumpărat și un robot pentru dezinfectarea încăperilor, echipamentului și a aparaturii medicale.
PAUL POPESCU, coordonator tehnic "Acest aparat va fi folosit cu precădere în zona de computer tomograf pentru că acolo, vin foarte mulți bolnavi de Covid, iar dezinfectarea durează destul de mult timp cu mijloace convenționale, iar cu acest nou robot va dura mult mai puțin."
Noua Unitate de Primiri Urgențe este singura din România care are facilități pentru decontaminarea direct de pe targă a pacienților, precum și un izolator pentru aceștia. Investiția pentru noua unitate se ridică la 1.700.000 de euro. Fondurile provin de la Ministerul Sănătații, Primăria Oradea și Banca Mondială.
Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...
Protest la Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea! Profesorii și elevii nu sunt de acord cu demiterea lui Florin Nicoară de la șefia unității școlare și vor să fie repus în funcția de director.
S-a abătut urgia, aseară, peste localitea Nojorid, în județul Bihor. În doar câteva minute, vântul puternic a măturat totul în cale. Țiglele de pe case au zburat în topate părțile, zeci de gospodării au fost...
În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...
Incident grav, într-o școală din București! Un dulap a căzut peste un elev de 8 ani și i-a provocat traumatisme grave. Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială nr. 206 din Sectorul 6 al Capitalei, cu puțin...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019