Farsa publicitară a celor doi regizori de teatru belgieni, privind tabloul fals de Picasso, are consecințe penale. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au început urmărirea penală în rem în cazul tabloului fals îngropat în Tulcea, despre care se credea că este al lui Picasso. Anchetatorii au precizat că dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și favorizarea făptuitorului. Procurorii vor dispune efectuarea unei expertize a pânzei. Totodată, aceștia vor chema la audieri mai multe persoane, printre care și scriitoarea Mira Feticu, cea care a căzut în cursa regizorilor belgieni. Scriitoarea olandeză de origine română a primit o scrisoare anonimă prin care a fost anunțată că pictura "Cap de Arlechin" de Picasso, furată în urmă cu șase ani de la un muzeu din Rotterdam, se află îngropată în România. Ea a găsit tabloul îngropat la rădăcina unui copac, în Tulcea, și a anunțat autoritățile. A devenit, astfel, victima farsei puse la cale de regizorii belgieni, în cadrul unui proiect teatral despre valoarea adevărului. Cei doi au îngropat tabloul în 31 octombrie în pădurea din Tulcea. În ziua următoare, au trimis șase scrisori anonime, trei în Olanda și trei în România, în care specificau locul în care se aflla pictura și instrucțiunile pentru găsirea acesteia. Dintre cele șase destinatari, doar scriitoarea Mira Feticu a căzut în capcană. Ulterior, ea a fost anunțată, tot printr-o scrisoare, semnată de cei doi oameni de teatru, că totul a fost, de fapt, o farsă.
Droguri disimulate în hrană pentru câini! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT, au documentat activitatea infracțională a două persoane, una de 32 de ani, cealaltă...
Noi date privind obiectivele din România pe care le luase la țintă, la ordinul Rusiei, un columbian reținut de DIICOT. Bărbatul, de 34 de ani, s-ar fi deplasat pe teritoriul României cu intenția de a comite acte de diversiune, prin distrugere, degradare sau aducere în stare de neîntrebuințare, prin explozii, incendii sau în alt mod, a unor instalații industriale, construcții ori alte bunuri, de natură să pună în pericol securitatea națională.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Procurorul general al României, Alex Florența, a afirmat că, în lumina evenimentelor recente și a manifestării tot mai exacerbate în mediul online a unor comportamente ilegale, este nevoie de adaptarea urgentă a legislației existente.
Un executor judecătoresc din Timișoara este acuzat că ar fi întreținut, de-a lungul timpului, relații sexuale cu minore. Mai mult, pe unele fete le-ar fi fotografiat în ipostaze intime. Polițiștii de la Crimă...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019