Utilizarea telefonului mobil la volan, un comportament tot mai comun în trafic. Un studiu al Poliției Române arată că utilizarea tehnologiei de șoferi poate provoca accidente grave. La baza acestuia a stat o analiză comparativă a datelor care urmărește schimbarea atitudinii în trafic din ultimii 10 ani. Pentru chestionar au fost luate în calcul viteza în trafic, portul centurii de siguranță, consumul de alcool la volan și agresivitatea în trafic. Analiza comparativă 2008-2018 demonstrează o situație ușor îmbunătățită în 2018 în ceea ce privește depășirea limitei de viteză între localități sau pe autostradă. De asemenea, proporția șoferilor care nu poartă centura de siguranță a scăzut. Potrivit studiului, proporția șoferilor care declară că au condus după ce au consumat băuturi alcoolice înregistrează de asemenea o scădere semnificativă, de la 29% în 2008 la 9% în 2018. Analiza demonstrează o scădere ușoară și a comportamentelor agresive în trafic. În schimb, 42% dintre șoferii intervievați afirmă că își folosesc telefonul în trafic.
ANA IACUB, reporter
"Utilizarea tehnologiei în timpul condusului tinde să devină un comportament de risc adoptat de șoferii români. Vorbitul la telefon, trimiterea de SMS-uri și verificarea rețelelor sociale sunt doar câțiva dintre factorii care au un impact foarte mare asupra capacității de concentrare a conducătorilor auto. Potrivit studiului realizat de Poliția Română, siguranța în trafic este supusă riscului atât din cauza nerespectării regulilor de circulație, cât și din cauza stării precare a drumurilor".
Analiza comparativă demonstrează o îmbunătățire în ceea ce privește conștientizarea riscurilor la care se expun șoferii. Colectarea datelor a avut loc pe parcursul lunii august, pe un eșantion de 1.259 de șoferi.
Traficul rutier a fost îngreunat vineri-seară, pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi, din cauza căderilor de pietre de pe versant și a unui arbore care s-a prăbușit pe carosabil. Bucățile de stâncă și copacul au ajuns pe șosea în urma...
Acțiune împotriva traficului de persoane și a faptelor de proxenetism! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 19 ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
Grupare de traficanți de migranți, anihilată! Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Sibiu și Gorj, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera traficului de migranți.
Avertisment de la ANAF! Agenția Națională de Administrare Fiscală semnalează că au apărut mesaje SMS false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați că ANAF le-a poprit conturile, indicându-li-se totodată...
Cetățeni moldoveni, reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, județul Vaslui au depistat un cetățean sirian care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, cu ajutorul a doi cetățeni din Republica Moldova, prin eludarea controlului de frontieră, cu intenția de a ajunge în Germania, pentru a-și căuta un loc de muncă.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019