Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Vaccinul AstraZeneca, care are o eficacitate de circa 60 la sută, a fost autorizat, vinerea trecută, de Agenția Europeană a Medicamentului. Este privit, însă, cu reticență în Italia și Germania, din cauza eficacității scăzute, în cazul persoanelor în vârstă. În cele două țări europene vaccinul va fi folosit cu precădere în rândul populației tinere. Argumentul lor este că serul AstraZeneca nu a fost suficient de mult testat în cazul grupelor mai în vârstă, ca să-și demonstreze eficacitatea.
IRINA CODREANU, reporter „Vaccinul AstraZeneca/Oxford este construit pe un vector viral, mecanism cunoscut deja la vaccinurile clasice, spre deosebire de Pfizer-BioNTech și Moderna, care sunt construite pe ARN mesager. Medicii spun că eficacitatea vaccinului AstraZeneca este mai scăzută față de vaccinul Pfizer, cu o eficacitate de 95 la sută, și Moderna, de 94 la sută, dar asta nu înseamnă ca nu este bun, ci înseamnă că atât s-a studiat.”
România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, spre jumătatea lunii februarie. O decizie privind grupelor de vârstă care vor fi imunizate cu acest vaccin va fi luată în cursul acestei săptămâni, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătății și din Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, a precizat Valeriu Gheorghiță. Medicul Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că, din 15 februarie, vor fi deschise alte 180 de centre de vaccinare la nivel național, cu distribuție județeană în funcție de numărul persoanelor din fiecare județ.
Sute de mii de noi doze de vaccinuri împotriva tuberculozei și hepatitei B, disponibile în perioada următoare! Ministerul Sănătății a anunțat că a achiziționat 406.000 de doze de vaccin anti TBC...
Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.
Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech pentru România, de până acum! Este vorba de peste un milion de doze, livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.
Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță a declarat că se așteaptă ca, la sfârsitul lunii mai, începutul lunii iunie...
Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înalt Prea Sfințitul Calinic, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus! Este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care a mărturisit că s-a imunizat. ÎPS Calinic a declarat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019