Liderii politici reacționează, în timpul pandemiei! Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut premierului Ludovic Orban să impună izolarea la domiciliu pentru populație, pentru a combate noul coronavirus. "Izolarea la domiciliu este o măsură extremă, este adevărat, dar nu s-a inventat alta mai eficientă pentru oprirea răspândirii virusului”, a scris Tăriceanu pe Facebook. De asemenea, USR PLUS a cerut Guvernului măsuri urgente pentru protejarea cadrelor medicale. Anunțul a venit după ce trei spitale din țară au devenit focare de infecție. „Cazurile din Suceva, Fălticeni sau București nu sunt deloc singulare. Lista completă este, însă, cu siguranță mult mai lungă și relevă câteva din problemele grave ale sistemului de sănătate românesc", spun cei de la USR. Pentru ca România să nu ajungă, în foarte scurt timp, în situația Italiei, unde 9% dintre persoanele contaminate sunt cadre medicale, Alianța USR PLUS a cerut adoptarea de urgență a unor măsuri de protecție a acestora. Și PMP cere măsuri ferme pentru protecția medicilor și a personalului medical. Liderul PMP, Eugen Tomac, solicită testarea cu prioritate, în termen de trei zile, a întregului personal din spitale. "Nimic nu e mai important, în această criză, decât să asigurăm protecția sănătății celor care luptă în prima linie pentru salvarea de vieți omenești”, subliniază PMP. Și liderul ADN, Cătălin Ivan arată că principala preocupare a autorităților ar fi trebuit să fie punerea la adăpost a celor mai vulnerabili, oamenii de peste 70 de ani. "Un plan de izolare forțată pe o perioadă de minim trei luni, cu asigurarea tuturor condițiilor de cazare, hrană și asistență medicală, împreună cu industria hotelieră și de alimentație publică, prima afectată de criză, ar fi fost necesar a fi elaborat încă din februarie" subliniază Cătălin Ivan. Acesta insistă pentru o informare corectă și agresivă a populației, pe toate canalele media, despre măsurile de prevenție care trebuie luate. Coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională avertizează că în toamnă, fără imunizarea colectivă, va urma un nou val de epidemie cel puțin la fel de agresiv. "Spitalele nu sunt pregătite iar medicii sunt sacrificați într-un mod cinic, expuși virusului fără minimă protecție, puși în situația de a decide cine trăiește și cine moare din lipsă de echipament medical adecvat. Oricum va fi, va fi o lecție pe care va trebui să ne-o însușim. Acum este momentul unui efort comun de responsabilitate și solidaritate" punctează Cătălin Ivan.
Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.
După opt luni de restricții, românii dau masca jos, dar deocamdată doar în spațiile deschise. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în România, restricțiile vor fi relaxate pas cu pas, calendarul măsurilor de relaxare fiind realizat pentru întreaga perioadă de vară, până la data de 1 septembrie.
În plină pandemie de coronavirus, economia este afectată atât în Uniunea Europeană, cât și la nivel mondial! Cu toate acestea, Anca Dragu, președintele Senatului, se arată optimistă în privința evolutiei economiei.
Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...
Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019