Decizie definitivă și irevocabilă: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea! Prin hotărârea de joi a Înaltei Curți de Casație și Justiție, se menține, practic, decizia dată de CNSAS in iunie 2006 si cea a a Curtii de Apel Bucuresti, din 5 februarie 2010. Magistrații Curții Supreme au respins astfel recursul președintelui fondator al Partidului Conservator. In replică, Voiculescu este de părere că verdictul este ``absolut incorect si reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraților``. Vicepreședintele Senatului a mai precizat că procesul va continua la CEDO.
In urmă cu aproape 5 ani, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității i-a înmânat lui Dan Voiculescu decizia conform căreia liderul conservatorilor ar fi făcut poliție politică. Prin intermediul avocatului său, Sergiu Andon, Voiculescu a prezentat apoi opiniei publice dosarul de urmărire informativă din perioada 1971-1980. Andon a susținut atunci că liderul PC a fost ``turnat`` de 17 colaboratori și urmărit de aproape 30 de ofițeri de securitate.
Potrivit CNSAS, Voiculescu a fost recrutat de Securitate în 1970, sub numele conspirativ de "Mircea". Între 1973-1975, Dan Voiculescu a semnat notele informative cu numele "Felix". Acestea se refereau la cetățeni străini, rude fugite din țară și un coleg de serviciu. În 1975, odată cu intarea lui Voiculescu în PCR, Securitatea a renunțat la serviciile sale. N-au lipsit nici acuzatiile de ``turnător`` lansate de două verisoare ale omului de afaceri. Timp de 12 ani, Dan Voiculescu a fost șeful Departamentului Comerț Exterior- Vitrocim, iar 10 ani a avut functia de general manager al Biroului București și coordonator al proiectului Crescent Commercial& Maritime Ltd. Cyprus.
Zi neagră, pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu! Curtea de Apel București a admis, astăzi, acțiunea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, conform căreia Traian Băsescu a fost colaborator...
Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securității! Cel puțin așa a decis Curtea de Apel București, care a admis, marți, cererea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Hotărârea Curții de Apel nu este definitivă, putând fi atactă cu recurs la instanța supremă. În septembrie 2014, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a trimis Curții de Apel...
Președintele Klaus Iohannis, în vizită la depozitele cu arhiva C.N.S.A.S. din Popești Leordeni, unde a fost primit de conducerea Consiliului. Șeful statului a arătat că a dorit să facă această vizită pentru că ”aici se găsește documentarea pentru o parte foarte importantă din istoria noastră”. În timpul vizitei, președintele a declarat că nu renunță la ideea de a avea un muzeu al comunismului.
O înțelegere, până ieri secretă, între conducerea Uniunii Social-Liberale și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate șochează opinia publică! Liderii USL, Victor Ponta, Daniel Chițoiu și Daniel Constantin, au semnat un acord de principiu cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonelul în rezervă Mircea Dogaru. Documentul prevede desființarea celor mai importante instituții de luptă...
Înalta Curtei de Casație și Justiție a decis arestarea preventivă a generalilor Ion Marian și Ion Chiriță și a ofițerilor Dan Costel Crăciuneanu, Ionuț Onel Crinu și Vasile Belciug, acuzați de luare și dare de mită, abuz în serviciu, trafic de influență și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019