Liderul social-democrat Victor Ponta s-a autodenunțat oficial la DNA, în privința fraudelor pe care le-ar fi comis în dosarul referendumului. Mai exact, premierul și alți membri ai Biroului Permanent Național al PSD au semnat autodenunțurile în semn de solidaritate cu secretarul general al formațiunii, Liviu Dragnea. Acesta este urmărit penal, întrucât și-ar fi folosit autoritatea și influența pentru a obține o prezență uriașă în Teleorman, la referendumul din 29 iulie.
VICTOR PONTA, premierul României: "Am semnat azi impreuna cu membrii BPN (...) textul autodenunțului (...) Si ceilalti membri ai Comitetului Executiv National (...) se vor autodenunta, si daca nu, tot ii va pune sub invinuire Morar."
In schimb, liderul PNL, Crin Antonescu, a renunțat la ideea autodenunțului și nu crede că alte nume importante din politică vor mai ieși la iveală în dosarul referendumului.
CRIN ANTONESCU, președintele PNL: "Mai grele decat Dragnea ce sa mai iasa? (...) Ne-a descurajat procurorul general, care a spus ca nu se pune cu un autodenunt."
Declarațiile celor doi lideri ai USL vin la puțin dupa ce procurorul șef al DNA a declarat că în acest dosar vor fi și alte nume sonore. Daniel Morar a precizat că procurorii anticorupție au identificat o serie de fraude în privința listelor de la referendum, cum ar fi semnături false, vot multiplu sau turism electoral. De altfel, situația constituțională din România din timpul și de după consultarea populară privind demiterea lui Traian Băsescu a fost unul dintre subiectele de discuție între autoritățile de la București și experții Comisiei de la Veneția, sosiți pentru două zile în Capitală. Ei s-au întîlnit cu reprezentanți ai CSM și Curții Constituționale.
AUGUSTIN ZEGREAN, președintele CCR: Despre articolul 15 din Consitututie referitor la domeniile în care pot fi adoptate ordonante de urgenta. Am discutat despre avizul dat în legatura cu suspendarea presedintelui. Ni s-a cerut sa facem o comparatie între suspendarea din 2007 si cea din 2012."
VALERIU ZGONEA, președintele Camerei Deputaților: "Am avut o discuție când a fost ultima dată cu președintele Comisiei Europene care mie mi s-a părut de bun simț, cu schimb de opinii corecte și de-o parte și de alta. Am înțeles că acum se văd numai cu cei care sunt de cealaltă parte a baricadei."
Amenințările la adresa judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru, dar și reclamațiile referitoare la posibile încălcări ale normelor democratice și statului de drept au fost alte subiecte de discuție cu delegația Comisiei de la Veneția. Specialiștii europeni au fost primiți și de președintele Traian Băsescu. Șeful statului le-a transmis că majoritatea parlamentară și cabinetul Ponta au comis mai multe abuzuri de două luni încoace, dar instituțiile au rezistat presiunilor politice. La finalul cercetărilor, experții străini vor face un raport despre situația din România.
Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.
Fostul primar al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, eliberat pe cauțiune în valoare de un milion de euro și plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani! Tudorache...
Acuzații grave, la vârful Jandarmeriei Române! Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de procurorii...
Directorul suspendat al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, Adrian...
Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019