Sărăcia poate fi combătută cu o strategie pe termen lung ce vizează creșterea numărului de contribuabili. Cel puțin așa a declarat premierul Victor Ponta la o dezbatere pe tema Planului Național Anti-Sărăcie și Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020, la care a participat și ministrul Muncii, Rovana Plumb. Șeful Guvernului a mai precizat că sumele alocate școlilor și spitalelor pot fi mărite prin creșterea numarului de contribuabili. Pentru a sublinia această necesitate, Victor Ponta a dat exemplul celor din diaspora care nu plătesc taxe în țară.
VICTOR PONTA, premierul României "Trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă e în afara țării și nu plătește niciun leu la sistemul social. Știu, se spune că trimit banii acasă, dar nu îi trimit la școli, spitale sau pensii. Închipuiți-vă, dacă cei din afară ar contribui cu 10 euro pe lună la bugetul social, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Creșterea numărului de contribuabili este singura măsură sustenabilă pe termen lung."
Una dintre măsurile luate în calcul de primul ministru pentru combaterea sărăciei ar putea fi și creșterea salariului minim.
VICTOR PONTA, premierul României ”Anul acesta salariul minim este 1.050 lei, iar, cu siguranță, anul viitor va fi de 1.200 lei. Cred cu adevărat că stabilirea unei limite mai mari a venitului minim reprezintă o măsură cu care putem să mișcăm în mod concret situația în bine.”
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat în timpul dezbaterii că sărăcia poate fi combătută printr-o nouă viziune care să includă și venitul minim de inserție, pentru a-i determina pe cei care au nevoie de ajutorul statului să se reîncadreze pe piața muncii. Totodată, șefa de la Muncă a atras atenția că sărăcia poate genera corupție.
ROVANA PLUMB, ministrul Muncii ”Orice guvern, orice partid politic și societatea civilă trebuie să ridice această temă la nivel de politică națională. Un argument este de ordin social. Sărăcia paralizează comunități întregi și generează instabilitate socială, precum și corupție. Această politică de combatere a sărăciei trebuie să fie parte componentă a strategiei de securitate a României.”
În 2012, numărul celor aflați în categoria sărăciei relative era de aproape patru milioane nouă sute de mii de persoane. Această situație este și rezultatul scăderii constante a numărul angajaților, simultan cu creșterea numărului de pensionari, începând din 1990. Dacă în 1990 erau circa opt milioane o sută de mii de salariați și aproximativ trei milioane șase sute de mii de pensionari, în prezent sunt patru milioane cinci sute de mii de salariați și cinci milioane trei sute de mii de pensionari.
100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...
Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...
România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.
Distracția continuă, la Național TV! Gazdele „Start Show România” vă dau întâlnire mâine, de la ora 13:00, la o nouă ediție de excepție. Vă veți petrece ziua de duminică în compania unora dintre...
Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019