Acord politic pe Master Planul pe Transport! Planul trebuie aplicat doar pe baza unui consens pe minimum zece ani între toate forțele politice, altfel nu are rost ca experții Ministerului Transporturilor să se apuce de treabă, deoarece va fi un eșec în lipsa garanțiilor de finanțare pe termen lung. Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Victor Ponta, la sediul Ministerului Transporturilor, unde ministrul de resort, Ioan Rus, a prezentat priorităților de infrastructură rutieră aferent perioadei 2015-2016. Șeful Guvernului a precizat că documentul va trebui prezentat și președintelui țării, înainte de încheierea acordului politic.
VICTOR PONTA, premierul României "Să nu mai începem ca Meșterul Manole, fiecare ministru, fiecare guvern începe ceva, vine următorul, oprește și începe din altă parte și avem bucățele de autostrăzi."
La începutul lunii octombrie, anul trecut, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al României în fața comisiilor parlamentare de transporturi, documentul cuprinzând toate intervențiile în infrastructură pentru 2014-2030. Proiectele de autostrăzi incluse în Master Plan sunt Sibiu - Brașov (103 km), Ploiești - Comarnic (49 km), Craiova - Pitești (115 km), Brașov - Bacău (158 km), Gilău - Borș (177 km) și Comarnic - Brașov (54 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de aproape 6 miliarde șase sute de milioane de euro fără TVA, potrivit documentelor Ministerului Transporturilor.
VICTOR PONTA, premierul României "La Comarnic - Brașov, dacă semnăm pe 15 februarie, banii vin de la băncile care finanțează proiectul bănci private, bănci în general din țările companiilor care au câștigat, iar noi plătim plăți de disponibilitate acolo unde din taxă nu se face diferența."
Potrivit Mediafax, Master Planul cuprinde și construcția de drumuri expres însumând aproximativ 2.200 km, fondurile necesare pentru aceste proiecte totalizând circa 17 miliarde cinci sute de milioane de euro fără TVA. Printre proiectele critice aflate pe agenda Ministerului Transporturilor se numără execuția lucrărilor Pasajului de la Domnești, la marginea Capitalei, și execuția lucrărilor pe DN 76 Beiuș Oradea, care au făcut obiectul unor ample anchete realizate de reporterii Național TV, anchete ce au fost prezentate de-a lungul anului 2014.
Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.
Protest la Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea! Profesorii și elevii nu sunt de acord cu demiterea lui Florin Nicoară de la șefia unității școlare și vor să fie repus în funcția de director.
S-a abătut urgia, aseară, peste localitea Nojorid, în județul Bihor. În doar câteva minute, vântul puternic a măturat totul în cale. Țiglele de pe case au zburat în topate părțile, zeci de gospodării au fost...
Oradenii și turiștii din vestul țării pot vizita Grădina Zoologică din Oradea și capela din interiorul acesteai! Terenul pe care se află acum amplasată Grădina Zoologică a fost la început un parc amenajat în stil englezesc...
Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019