Cod portocaliu de viscol și ninsori în Capitală! În București a nins toată noaptea și în cursul zilei. Din cauza viscolului stratul de zăpadă depășește în unele zone o jumătate de metru. Tot viscolul a pus la pământ mai mulți copaci, iar unii au căzut pe mașinile parcate sau pe carosabil, blocând, astfel, traficul. Ca de obicei, mobilizarea firmelor de deszăpezire a rămas, în mare parte, doar la stadiul de promisiuni. Dacă pe bulevarde s-a intervenit pentru curățarea zăpezii și răspândirea materialului antiderapant, străzile și aleile erau în cursul dimineții acoperite de nămeți, situație care le-a dat mare bătaie de cap șoferilor.
VOX "- Prost, rău, prost că nu au băgat mașini cum trebuie. - Patinează pe jos? - Patinează rău și nu ți se pare că autoritățile și-au făcut treaba? - Nu, nici măcar cu material antiderapant? - Nu!"
VOX "- Se depune prea repede. - Și pe jos cum vi se pare? Vă derapează? - În unele locuri. - Dar materialul antiderapant ? - Nu își mai face efectul acum. Pe străduțe e grav, cum se vede."
Deși firmele de deszăpezire au scos zeci de utilaje pentru curățarea arterelor principale, viscolul a creat mari probleme.
RĂZVAN SAVA, primarul general interimar al Capitalei "Sunt foarte nemulțumit de Sectorul 4, unde s-a început târziu cu tratament material derapant si arterele sunt adevarate patinoare. Sectorul 6, iarăși, trebuie să mai insiste cu material antiderapant."
Probleme au fost și în Sectorul 2, unde viscolul a provocat întreruperi în furnizarea energiei electrice. Acolo, primarul Neculai Onțanu a ieșit pe străzi, ca să se asigure că angajații firmelor de deszăpezire își fac treaba.
NECULAI ONȚANU, primar, Sector 2 București "Văd că au fost perioade scurte, de 5-10 minite, în care s-a întrerupt curentul. Ținem legătura cu ENEL-ul și cu RATB. Avem 128 de utilaje care lucrează pe toate arterele principale și secundare și urmărim pe GPS prezența fiecărei mașini. De asemenea, vom lucra cu ADP zone perimetrale, școli, grădinițe. Avem zone care lucrează în zona spitalelor, creșelor."
În prima săptămână din ianuarie, Primăria Capitalei a amendat toate cele cinci firme care trebuiau să deszăpezească bulevardele și străzile din București. De asemenea, au fost trimise sute de somații pentru asociațiile de proprietari, dar și pentru administratorii fiormelor care au activități comerciale la parterul blocurilor. Potrivit alegii, atât asociațiile de proprietari, cât și firmele, au obligația de a curăța zăpada și de a îndepărta țurțurii. În cazul în care se constată încălcări ale normelor legale în vigoare, amenzile pentru firme ajung până la 2.000 de lei, iar pentru persoanele fizice se încadrează între 200 și 500 de lei.
Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...
Construcțiile ar putea fi autorizate mai simplu! Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și al Administrației, Cseke Attila, a anunțat că a avut loc prima reuniune a comisiei care lucrează pentru elaborarea...
Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...
Intervenție în forță a mascaților, la sediul unui post de radio pirat din București! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară...
A răsunat ultimul clopoțel pentru elevii claselor a VIII-a, după un an dificil marcat de pandemia de coronavirus! Printre cei care au spus bun rămas gimnaziului s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din Capitală.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019