Date companie
 
 
 
 

Zeci de bucătari s-au întrecut în pregătirea celui mai bun papricaș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucatari, ingrediente, cazane, papricas
 

Orașul timișean Buziaș s-a umplut de arome îmbietoare, după ce zeci de bucătari din toată țara s-au întrecut pentru premiul de cel mai bun specialist în prepararea arpacașului. Cazanele și ceaunele au dat în clocot, iar ingredientele speciale au atras sute de pofticioși. Din faimosul fel de mâncare ardelenească n-au lipsit carnea de porc, de vită sau inimile de pasăre, cartofii și găluștele din făină, totul asezonat cu legume, boia de ardei și mirodenii.

VOX bucatar: "Se cãlește ceapa cu ardeiul, dupã ce s-au cãlit foarte bine se adaugã carnea, se lasã sã se cãleascã si carnea pentru a lãsa sucul, dupã ce carnea a lãsat sucul, pun condimentele si putinã apã."

VOX bucãtar: "Boia e cea mai importantã zic eu, e cea mai bunã ºi atunci iese lucru bun."

Doar de o oră au avut nevoie spectatorii pentru a face să dispară bunătățile din fața lor.

VOX (când mananca) "-Seamãnã cu ce pregãtiti acasã? -E mai bun, e mai bun, da."

VOX: "Minunatã! Mai bunã ca acasã? –Nici nu se comparã."

Câștigători au fost desemnați bucătarii din comuna Giroc. Iar după așa o mâncare gustoasă, toți cei prezenți s-au delectat cu muzică populară.

AMBIANȚĂ (concert folcloric)

Iar cei care au vrut sa încerce si altceva în afară de papricaș, au degustat fasole cu ciolan, gulaș, sărmăluțe și tot felul de specialități la grătar.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase ( 25 Martie 2021 )

    În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria...

  • Mâncare stricată, în restaurante din București ( 30 Mai 2016 )

    Atentat la sănătatea populației, în zeci de restaurante din București! Comisarii Protecției Consumatorilor au aplicat 28 de amenzi, iar unele localuri, în care au fost descoperite nereguli grave, au fost închise. În unele bucătorii au fost descoperite ingrediente expirate, care făceau preparatele culinare improprii consumului. Multe dintre localuri sunt foarte...

  • În stațiunile montane, petrecerea de revelion a început încă de aseară ( 31 Decembrie 2014 )

    Petrecerea de Revelion a început pentru unii încă din seara de 30 decembrie! Turiștii care au optat pentru a-și petrece minivacanța de Anul Nou în stațiunile montane au fost primiți cu muzică și bucate alese. În stațiunea Băile Herculane turiștii au început petrecea la piscină. Între timp, bucătarii pregătesc de zor bucatele pentru masa de Revelion. Forfotă mare, încă de marți, și în hotelurile și pensiunile...

  • Meniuri sofisticate pentru noaptea de revelion ( 31 Decembrie 2014 )

    Noaptea dintre ani, specială și când vine vorba de mâncare! Cele mai multe restaurante se întrec în preparate de lux pentru a satisface cei mai pretențiosi clienți. Fructul pasiunii sau șampania au fost transformate în ingredientele de baza ale mâncărurilor. Dar, bucătarii promit și alte surprize gastronomice și, cu această ocazie, dezvăluie câteva secrete. Pentru gusturi rafinate, bucătarii spun că mâncarea...

  • Alimentele care conțin ingrediente alergene, etichetate corespunzător ( 5 Decembrie 2014 )

    Ingredientele alimentare care pot afecta starea de sănătate a omului vor fi înscrise de săptămâna viitoare pe etichetele produselor. Practic, începând cu 13 decembrie, producătorii sunt obligați să detalieze lista ingredientelor cu potențial de producere a alergiilor. Mai exact, prezența în compoziție a lactatelor, ouălor, peștelui, crustaceelor, alunelor, grâului sau derivatelor din soia. Simptomele alergiei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2