Date companie
 
 
 
 

Zeci de producători, la târgul de produse tradiționale, din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : moldova, maramures, bucuresti, targ, traditionale, bunatati
 

Peste 200 de sortimente de bunătăți tradiționale din Maramureș și Moldova, atestate la nivel național, au fost aduse la târgul de profil desfășurat, în acest week-end, în Agronomie, în Capitală. Cârnații, pastrama de păstrăv, brânza, peștele, fructele sau băuturile le-au deschis apetitul bucureștenilor, care au băgat mâna adânc în buzunare pentru a pleca acasa cu sacoșele pline.

VOX "- Cum e peștele? - Păi, dacă mănânci tu, te faci mai frumoasă."

VOX "Facem păstrăvul prăjit, cu mămăliguță și mujdei, așa cum se face în Moldova."

Vizitatorii târgului au aflat secretul gustului deosebit al brânzei de burduf în coajă de brad. Acesta este conferit de "crestățea", iarba pe care o pasc vitele pe dealurile Petrovei, din Maramureș.

VOX "Brânza de burduf se face caș și, după aceea, se lasă la dospit și abia după 10 zile se face brânza de burduf. Primăvara, se cojește scoarța de brad și o ținem uscată, undeva în pod, la aer. O opărim și uitați așa se face."

VOX "- Ce ați cumpărat? - Am cumpărat suc natural de mere și brânză de la Bran."

VOX "- De ce preferați să cumpărați de aici și nu vă duceți în supermarket? - Pentru că aici e mai proaspăt."

Calitatea are însă și un preț pe măsură. Un kilogram de brânză de burduf costă 30 de lei, iar unul de cârnați de păstrăv ajunge la 100 de lei.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2