Nouă dintre cele 12 zile libere legale din 2014, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, sunt în timpul săptămânii. Celelalte trei sunt zile de weekend. Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paște, Rusalii și Crăciun și câte o zi pentru Ziua Internațională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei și Ziua Națională a României. Primele libere din 2014 sunt 1 și 2 ianuarie - miercuri și joi -, urmate de cele de Paște, în 20 și 21 aprilie, adică duminică și luni. Anul viitor, Ziua Internațională a Muncii, 1 mai, va fi într-o zi de joi, însă, după "modelul" anilor anteriori, nu ar fi exclus ca Guvernul să declare și ziua de vineri ca fiind liberă. Rusaliile vor fi sărbătorite în 8 și 9 iunie, adică duminică și luni, iar Adormirea Maicii Domnului, în 15 august, care cade într-o zi de vineri. Angajații vor "pierde" anul viitor una dintre zilele libere, din cauză că Sfântul Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, va fi duminica. Ultima lună a lui 2014 va veni cu trei zile libere, pentru că atât Ziua Națională a României - 1 decembrie -, cât și primele două zile ale Crăciunului, 25 și 26 decembrie, vor fi în timpul săptămânii, respectiv luni, joi și vineri. Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și pentru cele de alimentație publică, în scopul asigurării asistenței sanitare și aprovizionării populației cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. De asemenea, salariații care sunt nevoiți să lucreze în zilele declarate sărbători legale, trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.
Mesaj de sărbători, transmis de patriarhul Daniel! Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj, cu prilejul sărbătorilor Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului, în care îndeamnă la rugăciune...
Peisaj ca-n poveștile de iarnă, aer curat și distracție la cote înalte, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! În stațiunea din masivul Vlădeasa, situată la 1.100 de metri altitudine, a nins ca-n basme, iar stratul de zăpadă...
Atenție la reduceri false și investiții miraculoase! Sezonul sărbătorilor este o perioadă în care tentativele de fraudă online ating cote maxime.
„Crăciun de poveste”, emisiunea care v-a adus în case și în suflet cele mai frumoase colinde, cântece și dansuri populare, la Favorit TV, v-a bucurat și duminică, pentru că sărbătorile continuă alături de noi! Fascinantul spectacol, adus în inima dumneavoastră de Raluca Diaconu, s-a situat în topul preferințelor iubitorilor de muzică populară autentică. Astfel, o medie de 192.000 telespectatori au urmărit programul Favorit TV, între orele 10.30 și 15.00. La orele prânzului, 312.000 de telespectatori urmăreau alături de noi un Crăciun de poveste.
Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019