Revocarea lui Mircea Geoană a fost transformată de Putere într-un mare avantaj. În acest moment, Coaliția detine toate functiile importante. După Traian Băsescu, șefa Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, este, în acest moment, al doilea om în stat, urmată de premierul Emil Boc. Scaunul de la Senat ar putea fi ocupat, dupa alegerile pentru noul lider, tot de un democrat-liberal. Pâna atunci, însa, Petru Filip se află, temporar, la conducerea Camerei Superioare. Filip are toate atributiile presedintelui Senatului, dar nu poate prelua functia de sef al statului, în cazul în care ar fi nevoie.
Patru ore. De atât au avut nevoie liderii PSD sa-l dea afara din partid pe fostul lor presedinte. Mircea Geoană a fost exclus de Comitetul Executiv cu 50 de voturi pentru, doar 5 împotriva si 3 abtineri. Geoană a mai afirmat că Ponta este "o marioneta manipulată, cu apucături tiranice."
Cand doi se cearta, al treilea câstigă! Cel putin temporar! După ce social-democrații l-au exclus pe Mircea Geoană din partid, Opoziția a pierdut șefia Senatului, preluată, provizoriu, de PDL. Senatorii au decis revocarea lui Mircea Geoană cu 112 voturi "pentru", două "împotrivă" și 5 abțineri. Plenul Camerei superioare a aprobat, astfel, cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcție, solicitare depusă chiar de USL.
Mai mulți lideri ai USL, printre care și Victor Ponta, susțin că înlocuirea lui Mircea Geoană de la șefia Senatului ar avea legătură cu inițierea procedurilor de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Opoziția caută cea mai bună variantă pentru înlocuirea lui Geoana. Titus Corlățean este în continuare preferat de social-democrați. Conducerea USL este, însă, dispusă și la negocieri cu UDMR, în cazul în care iese de la guvernare.
Declaratie-șoc a presedintelui Senatului! Mircea Geoana susține că, în iunie, Victor Ponta i-a propus funcția de șef al diplomației în viitorul cabinet USL și i-a dat posibilitatea de a candida la președinție în locul lui Crin Antonescu. Asta în timp ce era deja stabilită distribuția candidaturilor în cadrul USL.
Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a fost demis. Decizia prefectului de Constanța vine dupa ce Agentia Nationala de Integritate a constatat că Tusac a fost simultan primar și a detinut functii în doua societati comerciale, fiind, astfel, incompatibil.
Kazahstan a împlinit 20 de ani de independență! Comunitatea diplomatică, foștii președinți ai României, Emil Constantinescu și Ion Iliescu, miniștrii și deputați au subliniat în cadrul conferinței "Kazahstan 20 de ani de independență: Pace și Creație", importanta relatiilor dintre cele doua state.
Declarații contradictorii în PSD! Dacă Victor Ponta a solicitat excluderea lui Mircea Geoană din partid, pe lângă pierderea șefiei Senatului, Adrian Năstase și Ion Iliescu au anunțat că fostul candidat la prezidențiale rămâne în rândul social-democraților și la conducerea Camerei superioare! In urma cu 24 de ore, liderii PSD pregăteau și un înlocuitor pentru Geoană: Titus Corlățean!
Apele din PNȚCD continuă să rămână agitate! Liderul uneia dintre aripile formațiunii politice, Aurelian Pavelescu, a părăsit ședința de sâmbătă, despre care a spus că a fost un bluf, încălcând statutul partidului. Inițiativa lui Victor Ciorbea vine după ce și președintele Traian Băsescu a încercat o împăcare între cele două tabere din PNȚCD.
Opoziția acuză Guvernul că păcălește populația cu posibilele majorări de pensii și salarii din a doua jumătate a anului viitor! Din contră, pentru a acoperi deficitul de 1,9%, anunțat de președintele Traian Băsescu, Executivul ar putea opera noi tăieri, în condițiile în care criza nu permite mai multe încasări la buget, susține liderul PSD, Victor Ponta. Legea nu permite indexări, cu șase luni înainte de alegeri.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, candidează pentru un nou mandat, sub sigla UNPR. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței organizației UNPR, la care au luat parte toți liderii progresiști.
Președintele Traian Băsescu și-a început vizita de două zile în Serbia. Liderul de la Cotroceni și soția lui, Maria, au sosit la Belgrad, la invitația președintelui sârb Boris Tadic. După ceremonia primirii oficiale, de la Palatul ''Serbia'', cei doi șefi de stat au discutat oficial si au oferit o declarație de presă comună.
Aniversarea regelui Mihai, in atentia presei internationale! Să fii rege în România este incomod. Și nu doar pentru că țara este o republică. Deși fostul rege Mihai a abdicat în 1947, pare să aibă încă puterea de a complica viața politicienilor, comentează publicația britanică The Economist pe blogul Eastern approaches, apreciind că, în România anului 2011, discursul regelui a fost ceva de genul "prea puțin și prea târziu".
Toate partidele din coalitia de guvernare sustin comasarea alegerilor locale si parlamentare in noiembrie, anul viitor. Declaratia apartine liderului grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, si a fost facuta duminica, intr-o conferinta de presa. Potrivit lui Toader, exista doar o conditionalitate impusa de UDMR privind compensarea voturilor la nivel national pe partide, dar, spune acesta, se negociaza si in maximum doua saptamani decizia de comasare a alegerilor va fi finalizata. Comasarea alegerilor nu este, insa, pe placul Opozitiei.
Platourile cu mâncare au fost vedete la întâlnirea regională a organizațiilor UNPR din Moldova, desfășurată la Iași. Evenimentul a mobilizat peste șase sute de oameni, din toate județele situate în partea de est a țării. Oamenii au ajuns sub Copou cu pancarte și eșarfe roșii, dar puțini dintre ei știau pentru ce au venit.
Senatorii au îmcercat să se mobilizeze, pentru a vota nenumăratele acte normative amânate în ultima perioadă. N-au reusit, insa: ședința de plen a Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum. In sală se aflau doar 49 de parlamentari, din minimul necesar de 69. Reprezentanții Puterii i-au acuzat pe cei din Opoziție că nu permit reluarea activității legislative. Mapele aleșilor din Camera superioară sunt pline cu legi care au tot fost amânate de la dezbatere.
Ofiterii SRI sã devinã organe de cercetare penală specială. Acestia ar urma sã îsi desfãsoare activitatea sub conducerea si supavegherea procurorului. Cel putin asta prevede un proiect initiat de deputatul PDL Cezar Preda, președintele comisiei parlamentare pentru controlul SRI.
Plenul Senatului a respins cu 66 de voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" și o abținere moțiunea simplă a USL privind subvențiile la încălzire. Si asta deși Opoziția a adunat mai multe voturi decât Puterea.
Legea asistenței sociale nu a fost dezbătută în Senat, din cauza lipsei de cvorum. Ședința a fost suspendată după numai o jumătate de oră, pentru că Opoziția a părăsit sala de plen.
Președintele PSD, Victor Ponta, renunță la pasiunea sa, întrecerile de raliu, pentru a tura motoarele în cursa electorală de anul viitor. Acesta îi predă, însă, ștafeta fiului său, în vârstă de opt ani, care a moștenit gena automobilismului.
La o zi dupã ce instanta a aprobat înfiintarea Partidului Poporului Dan Diaconescu, liderii PD-L se gândesc deja la noi...înfrãtiri. Cu o singură conditie: ca formațiunea condusă de patronul OTV să intre în 2012 în Parlament.
Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, după multe convulsiii, înregistrarea Partidului Poporului, al cãrui președinte este Dan Diaconescu. Magistrații au admis astfel recursul la decizia anterioară a Tribunalului București, care a respins cererea de înființare a formațiunii. Decizia, care este definitivã, a fost primită cu urale de simpatizanții partidului.
Anunțul surprinzător al conservatorilor, care-l vor susține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei, nu-l îngrijorează pe actualul edil. Sorin Oprescu mai vrea un mandat, așa că în 2012 va candida ca independent, dar cu sprijinul USL.
Sorin Oprescu mai vrea un mandat la Primăria Capitalei, iar in 2012 va fi sprijinit de USL! Actualul edil va candida la alegerile locale ca independent, dar cu sprijinul Uniunii Social-Liberale, au anunțat co-președinții USL, Crin Antonescu și Victor Ponta. Purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, a afirmat că PDL este concentrat pe identificarea candidatului partidului pentru Primăria Capitalei și nu pe sprijinul USL pentru Sorin Oprescu, care nu e o surpriză.
Aurelian Pavelescu a predat șefia Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat lui Vasile Lupu, în urma congresului extraordinar de sâmbătă. Moțiunea lui Lupu și alegerea sa în funcția de președinte au fost votate de 752 din cei 760 de delegați. Lui Aurelian Pavelescu i-a revenit funcția de vicepreședinte. Noul lider al formațiunii a declarat că își dorește restabilirea adevărului privind monarhia constituțională și revenirea României la această formă de guvernământ.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019