Capitala Kazahstanului, Astana, a împlinit luna aceasta 14 ani de la infiintare! Cea mai noua si interesanta capitală a lumii reprezinta nu doar un efort al poporului kazah, dar si un exemplu de cooperare mondiala in ridicarea unui oraș. Peste 430 de companii din intreaga lume au fost implicate in constructia acestui ambitios proiect: o capitala pentru viitor.
TALGAT KALIYEV, însărcinatul cu Afaceri al Kazahstanului în România: "Presedintele tarii mele, Nursultan Nazarbayev, a propus sa fie mutata capitala de la Almata la Astana. Bineînteles ca au existat multi sceptici, se vorbea de lipsa banilor, dar acum, dupa 14 ani, au demonstrat ca totul este posibil. Acum Astana este un oras foarte frumos, foarte modern. La constructia lui au fost invitati cei mai buni arhitecti din lume care, in final, au reusit sa modeleze exemplul orasului viitorului. "
Deși Astana e una dintre cele mai tinere capitale din lume, iar Kazahstan și-a obținut independența abia acum 20 de ani, atât orașul, cât și țara impresionează prin ritmul în care au renăscut și s-au dezvoltat pe toate planurile. Astăzi, Astana este o capitală modernă, care își așteaptă turiștii de pe toate continentele, oameni care sunt dornici să asiste la miracolul cazac. Dacă Astana uimește prin inovație, Kazahstanul este locul ideal pentru cei care vor să fie singuri cu natura, într-un spațiu mai izolat, de-a lungul unei vacanțe în care să uite de restul lumii.
TALGAT KALIYEV, însărcinatul cu Afaceri al Kazahstanului în România: "Astana este impartita in doua districte- vechiul oras si noul oras. E foarte impresionant sa vezi zgarie-nori in capitala noastra, piramide, palatul prezidential, cele doua cladiri ale parlamentului,. Asadar, recomand tuturor sa viziteze Astana si nu o sa ramana dezamagiti!"
Astana are planuri mari si pentru următorii ani. Capitala Kazahstanului si-a depus deja candidatura de gazdă a Expozitiei Mondiale din 2017, in competitie cu orasul belgian Liege. Astana este sprijinita in aceasta candidatură si de Romania.
Balon de oxigen, pentru proiectele de restaurare și revitalizare a monumentelor istorice! Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și directorul Unitatății de Management a Proiectului, Bogdan Trîmbaciu, au semnat...
La Târgul de echipamente electrice și automatizări din Capitală, Universitatea Politehnică din București este prezentă prin Facultatea de Inginerie Mecanică si Mecatronică. Universitatea prezintă o serie de proiecte inovative...
Moștenirea științifică și culturală pe care fostul președinte Emil Constantinescu dorește să o lase României prinde contur. Înființat potrivit legii din iunie 2017 ca Centru de Excelență recunoscut de World Academy of Art and Science...
Băncile din România solicită extinderea cu 60 de zile a termenelor propuse inițial pentru dezbaterea impactului proiectelor de legi privind plafonarea dobânzilor și limitarea valorii recuperabile a creanțelor cesionate.
Intenția ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, de a supune unui control banii Bisericii Ortodoxe Română, repusă pe tapet! Teodorovici spune că nu și-a schimbat punctul de vedere făcut public în 2017, și că ar vrea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019