Date companie
 
 
 
 

Camera Deputaților a respins cererea D.N.A. de avizare a urmăririi penale a lui Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2015
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, vot, DNA, camera, deputatilor, urmarire, penala, imunitate
 

Premierul Victor Ponta rămâne cu imunitate parlamentară! Plenul Camerei Deputaților a respins cererea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale a șefului guvernului. 231 de deputați au votat împotriva urmăririi penale, și 120 pentru. La vot a fost supus raportul ComisieI juridice a Camerei care respinsese cu o zi înainte solicitarea DNA. Schimbarea procedurii de vot a atras protestele liberalilor, care însă au fost huiduiți de parlamentarii puterii.

LUDOVIC ORBAN, deputat PNL "Văd că încercați un tertip procedural rușinos în conformitate cu Constituția României se supune la vot cererea procurorului general si nu raportul comisiei juridice. Nu apelațila tertipuri rușinoase pentru a-l salva pe Ponta. Nimeni nu e mai presus de lege, nici macar Ponta, respectati legea si procedurile, nu faceți de râs România!"

Înainte de vot, premierul Victor Ponta le-a cerut colegilor să voteze ca și cetațeni, și nu politic.

VICTOR PONTA, premierul României "Vreau să fac un ultim apel! Adoptați o hotărâre, ca să nu avem iar o contestație. E un gen de șmecherie de Transalpina, ca sa vă spun așa. Ca deputat membru al Camerei Deputaților, știți foarte bine că nu am votat atunci când am considerat că se încalcă puterea Parlamentului sau a Guvernului. Vă rog să votați ca cetățeni și deputati și, vineri, la moțiunea de cenzură, să votați politic."
Solicitarea a avut efect, așa că, după, vot, Victor Ponta a răsuflat ușurat.

VICTOR PONTA, premierul României "Era un rezultat normal un vot dublu, nu? 231 la 120! Vreau și cred că Parlamentul și Guvernul au obligația de a respecta Constituția și de a-i apăra mai ales pe alții. Oamenii simpli nu au spijinul pe care am avut eu ocazia să-l am. La asta trebuie să mă gândesc de acum."

Ședința Camerei Deputaților a fost convocată la o zi după ce Comisia juridică a respins cererea D.N.A. de începere a urmăririi penale a acestuia. Procurorii D.N.A. îl acuză pe șeful Executivului de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Scandal de corupție, în Armată ( 14 Februarie 2025 )

    Anchetă uriașă, pentru fapte de corupție în Armata Română, cu un prejudiciu de peste 2.400.000 de euro! În dosar, este vizat comandantul Logisticii Armatei Române, generalul cu trei stele Cătălin Ștefăniță Zisu. 

  • Bugetul 2025, programat pentru vot ( 2 Februarie 2025 )

    Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...

  • Ziua alegerilor anulate ( 8 Decembrie 2024 )

    În ciuda deciziei CCR de anulare a prezidențialelor, Călin Georgescu a mers, duminică-dimineață, la secția de votare din Mogoșoaia, la care este arondat, unde a fost întâmpinat de susținători. El a cerut deschiderea...

  • Incidente la votul pentru alegerile parlamentare ( 1 Decembrie 2024 )

    Ministerul Afacerilor Interne a primit zeci de sesizări de posibile incidente electorale. Au fost date mai multe avertismente și nu au lipsit nici amenzile. Printre neregulile constatate se numără și sfătuirea alegătorului cu cine să voteze. 

  • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

    Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2