Consultări la Palatul Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și partidele parlamentare, pentru desemnarea noului șef al Guvernului. Coaliția PSD ALDE l-a propus pe Mihai Tudose, ministru al Economiei în guvernul Grindeanu, să preia frâiele executivului. Consultările dintre președinte și delegația PSD-ALDE au durat doar 15 minute, deși erau programate să dureze o oră. Au urmat, pe rând, consultări cu PNL, USR, PMP, UDMR și grupul minorităților naționale. Liberalii cer ca din noul guvern să nu facă parte Sevil Shhaideh, ministrul al Dezvoltării în Guvernul Grindeanu. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan o acuză pe Shhaideh că, imediat după demisia din Guvern, a alocat fonduri considerabile prin Programul Național de Dezvoltare Locală către fiefuri ale PSD. Pe de altă parte, Uniunea Salvați România, a informat că va vota doar un guvern din care să nu facă parte PSD, iar portofoliul Justiției să revină USR. Inițial, USR a cerut retragerea lui Mihai Tudose ca propunere de prim-ministru, pe motiv că nu respectă criteriile de integritate și competență. Mihai Tudose a fost nominalizat pentru funcția de premier de Comitetul Executiv Național al PSD. În vârstă de 50 de ani, Mihai Tudose este deputat la al cincilea mandat, vicepreședinte PSD, și a fost în două rânduri ministru al Economiei, inclusiv în Cabinetul Grindeanu. Potrivit evaluării PSD care a dus la căderea Guvernului, el nu a avut nicio măsură îndeplinită din programul de guvernare. Tudose a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat susținută la Academia Natională de Informații “Mihai Viteazul”, sub îndrumarea fostului ministru Gabriel Oprea. De altfel, Mihai Tudose a și cerut, în urma acestui scandal, retragerea titlului de doctor. În aprilie 2016, Tudose pentru News.ro că nici nu este ofițer acoperit și nici nu își dorește să preia puterea în PSD. El răspundea astfel acuzațiilor lui Victor Ponta conform cărora "ofițerii" vor să preia puterea în partid.
Promisiunea președintelui interimar Ilie Bolojan privind dezvăluirea cheltuielilor prezidențiale din mandatul lui Klaus Iohannis a fost îndeplinită. Administrația Prezidențială a transmis lista completă a cheltuielilor cu zborurile...
Consultări la Cotroceni, convocate de președintele interimar, Ilie Bolojan, cu reprezentanții partidelor parlamentare. Discuțiile au avut ca obiectiv pregătirea poziției țării noastre la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 6 martie, care se va desfășura la Bruxelles.
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Retragere, în PNL! Fostul lider al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că demisionează din Senatul României, dar nu a oferit detalii cu privind la motivele care l-au determinat să ia această hotărâre.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019