Dizidenții din aripa Chiliman a PNL au pierdut fără drept de apel bătălia cu președintele formațiunii, Crin Antonescu, în privința modului în care va fi votată noua conducere a liberalilor: pe liste sau prin vot uninominal! Varianta cu liste a întrunit 194 de sufragii, fapt pentru care, odată cu reconfirmarea lui Crin Antonescu, vor intra în conducerea partidului și cei 33 de colegi pe care acesta și-i dorește alături. Printre ei, va figura și nou-venitul în partid, primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Decizia finală se va lua în următoarele două zile, la lucrările Congresului PNL.
ANDREI CHILIMAN, primar, Sectorul 1: "Sunt foarte dezamăgit de statutul care a fost aprobat. Nu particip mâine și poimânine la lucrările congresului partidului. (...) Nu voi pleca din PNL și nu voi participa ca membru de drept în niciun fel de organism în care aș avea dreptul, conform noului statut. (...) O să vedeți exact rezultatul unui statut care centralizează puterea în mâna unei persoane, care are alături niște oameni care îi sunt datori."
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, senator PNL: "Ce mă îngrijorează cel mai mult: am senzația că în PNL e o anumită somnolență democratică. (....) -Mergeți mâine la congres? Sigur că da, voi participa la congres! (...) Am văzut o atitudine care mă decepționează."
Crin Antonescu le-a promis dizidenților că, după congres, lucrurile se vor schimba.
CRIN ANTONESCU, președinte PNL: "Partid în care e loc pentru păreri diferite. Nu va fi loc în partid pentru trădători, circari și oameni care batjocoresc în fiecare zi imaginea partidului. (....) Andrei Chiliman a trădat în timpul campaniei. (...) Chiliman își bate joc zilnic de PNL, repetând această mârșăvie. După congres, nu va mai putea face asta."
Noul coleg al liberalilor, Klaus Johannis, venit de numai o zi în partid, a primit derogare de la reguli, pentru a putea candida la funcția special creată pentru el, aceea de primvicepreședinte.
KLAUS JOHANNIS, primar, Sibiu: "Nu pot să formulez că visez la această funcție. Dacă vreodată se pune problema, evident că voi fi dispus să discut. -Dacă se pune în 2014? -O vom discuta în 2014."
PNL ar urma să fie condus de o structură mamut, formată din 33 de membri - președinte, secretar general, prim-vicepreședinte și 30 de vicepreședinti, aleși pe listă. Acestora li se vor adăuga, automat, în Biroul Politic, primarii de mari municipii, șefii de consilii județene, șefii de comisii parlamentare, șefii de organizații și foștii președinți ai PNL, care nu au rangul de vicepreședinte.
Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.
Ludovic Orban se gândește la fotoliul de la Cotroceni! Președintele PNL a declarat că nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României.
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Negocierile de astăzi dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pentru constituirea coaliției guvernamentale, încheiate fără niciun rezultat! După două ore discuții, liberalii au părăsit masa tratativelor, refuzând să mai piardă...
Reacții virulente, pe scena politică, după ce Florin Iordache a fost votat în Parlament pentru a prelua șefia Consiliului Legislativ! Iordache a fost acceptat cu 185 de voturi pentru și 43 împotrivă, pe când...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019