Curtea Constituțională a amânat decizia validării referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu până pe data de 12 septembrie. Intre timp, toate listele electorale vor fi reverificate în fiecare județ, iar Crin Antonescu rămâne președinte interimar. Curtea a solicitat noi informații de la ministerul de Interne și Institutul Național de Statistică pentru a se lămuri câți alegători români au votat și câți există în realitate.
AUGUSTIN ZEGREAN, președintele Curții Constituționale: "Am cerut să ne spuna care e cifra pe care o detin si am certitudinea si de la MAI pentru ca ei tin evidenta populatiei. (...) Trebuie sa avem documente trimise catre noi, avem de la BEC răspunsurile acestea si anexe al contestatii, dar trebuie sa avem la dosarul nostru."
Inițial, ministerul de Interne a anunțat că a trimis deja Curții datele solicitate despre numărul votanților înscriși în liste, adică exact ca înainte de referendum, aproape 18 milioane 300 de mii de cetățeni cu drept de vot.
prin telefon: EMIL BOC, primarul mun. Cluj-Napoca: "Inainte de demararea votului pentru referendum potrivit legii au fost actualize listele sub coordonarea M.A.I. (...) Aceste date s-au centralizat de MAI si s-au comunicat oficial in vederea stabilirii cvorumului de participare la referendum."
Intre timp, ministrul de Interne, Ioan Rus a trimis o nouă scrisoare, în care susține că nu știe exact câți alegători există în România. Biroul Electoral Central a anunțat miercuri rezultatele finale ale referendumului de duminică privind demiterea lui Traian Băsescu. Potrivit datelor oficiale, prezența la vot a fost de 46,24 la sută. Peste 7 milioane 400 de mii de alegători, adică 87,52% din total, au fost de acord cu demiterea președintelui suspendat. Aproape 944 de mii de votanți, adică 11,15 la sută, au spus ''nu'' demiterii.
Școala începe în 14 septembrie, iar ideea de amânare a alegerilor, avansată de PSD, este ridicolă! Așa a declarat premierul Ludovic Orban, astăzi, la finalul întâlnirii cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Bistrița-Năsăud.
Victorie a Guvernului, la Curtea Constituțională! Magistrații constituționali au decis, cu majoritate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind reglementarea regimului stării de alertă este constituțională.
O nouă lovitură de teatru pe scena politică! Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis.
Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.
Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019