După scorul obținut de Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale (8,79 procente), Ilie Bolojan a acceptat să conducă PNL. Alături de el, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, europarlamentarul Dan Motreanu și Valeriu Iftime, președintele CJ Botoșani. Conducerea PNL și-a anunțat sprijinul, fără negocieri prealabile, pentru Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidențiale. O altă decizie a liberalilor a fost ca miniștrii PNL să-și continue activitatea la Palatul Victoria. De cealaltă parte, demisia lui Marcel Ciolacu din fruntea PSD a fost urmată de o serie de declarații ale liderilor social-democrați. Victor Negrescu a anunțat o nouă strategie de comunicare a partidului în perspectiva alegerilor parlamentare. Social-democrații au pus bazele unei abordări „mult mai directe" în relația cu alegătorii, spune el. La rândul său, Mihai Tudose, a subliniat că este posibilă o alianță de guvernare. Tudose a recunoscut că ceea ce s-a întâmplat „este un eșec. Asta e. O să tragem concluziile după. Nu acum, în timpul războiului”. Cât despre prezența la alegeri, Tudose este de părere că „pe data de 1 decembrie cred că va fi o prezență cel puțin la fel de mare. Peste 50%”. Pe de altă parte, președintele AUR, George Simion a subliniat că îl bucură faptul că, în turul 2, ajunge un suveranist.
Consultări la Cotroceni, convocate de președintele interimar, Ilie Bolojan, cu reprezentanții partidelor parlamentare. Discuțiile au avut ca obiectiv pregătirea poziției țării noastre la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 6 martie, care se va desfășura la Bruxelles.
Anularea alegerilor a generat provocări, iar unii au perceput-o drept o criză, însă a fost o situație excepțională, gestionată cu instrumente democratice. Aceste afirmații au fost făcute de către președintele interimar, Ilie Bolojan, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.
Din Bihor, la Cotroceni! Ilie Bolojan este președintele intermiar al României. Intrat în politică la puțin timp după Revoluție, în 1993, Bolojan nu schimbat partidul, PNL și a parcurs mai multe etape până să ocupe, chiar și interimar, cea mai înaltă funcție în stat.
După mai multe discuții purtate în sânul coaliției, data alegerilor prezidențiale ar fi fost validată. Potrivit surselor politice, coaliția PSD-PNL-UDMR ar fi stabilit, în principiu, data organizării scrutinului pentru șeful statului.
Camera Deputaților și Senatul s-au întrunit astăzi în noua formulă. La Camera Deputaților, PSD are cei mai mulți deputați, urmat de AUR, PNL, USR, SOS și UDMR.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019