România contează pe sprijinul Italiei pentru aderarea la Spațiul Schengen. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Titus Corlățean, cu ocazia lansării Președinției italiene rotative a Consiliului Uniunii Europene. La rândul său, Ambasadorul Italiei, Diego Brasioli a anunțat că țara sa va încerca, în cele șase luni de mandat, să atingă obiectivului aderării României la Schengen.
E.S. DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Italiei în România "Noi credem că toate condițiile pentru aderarea la Schengen au fost îndeplinite din 2011. Ceea ce vă pot asigura este că noi vom continua să lucrăm împreună cu partenerii noștri, așa cum am făcut și în trecut, să ajungem la un consens."
La rândul său, ministrul de externe Titus Corlățean a declarat că România este pregătită să lucreze cu președinția italiană pentru a obține o creștere economică dar și pentru consolidarea uniunii economice și monetare.
TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe "România împărtășește pe deplin obiectivele unei Europe mai puternice, mai integrate și mai solidare astfel cum sunt reflectate și de programul cu obiective al președinției italiene."
ANGELA FILOTE, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România "Ceea ce ne dorim este să vedem nu numai creștere economică, intrarea pe plus a economiei europene ci și resimțirea beneficiilor acestei creșteri economice la nivelul cetățenilor."
Italia a preluat de la Grecia președinția Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni, până în decembrie 2014. Președinția italiană se va axa pe inițiative de creștere economică și ocuparea forței de muncă, dezvoltarea zonei de securitate și justiție, controlul migrației și consolidarea rolului Uniunii Europene în lume.
România a împlinit un an în Schengen aerian și maritim și trei luni de acces complet în zona de liberă circulație. Pe 31 martie 2024, România intra în Air Schengen, ceea ce a însemnat ridicarea parțială a controalelor la frontieră.
Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei informații false rostogolite pe rețelele de socializare. ”Ar trebui să știți că peste 30% din efectivele jandarmeriei nu sunt români, sunt aduși după toate probabilitățile din Franța”, este conținutul...
Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022.
1 ianuarie 2025 marchează eliminarea controalelor la granița cu Ungaria și Bulgaria, odată cu intrarea țării noastre în Spațiul Schengen. Conform comunicatului transmis de IGPR, toate persoanele...
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019