UDMR e de acord cu alegeri comasate, dar nu vrea Parlament unicameral si nici reducerea numarului de parlamentari. In schimb, Opozitia nu vrea comasare, dar voteaza pentru un numar mai mic de senatori si deputati. Prins la mijloc, intre partenerul de guvernare si Opozitie, PDL are o explicatie: comasarea alegerilor locale si parlamentare nu înseamna automat reducerea paralmentarilor si parlament unicameral.
KELEMEN HUNOR, presedinte UDMR "Noi nu am dorit comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, in 2012, dar intelegem argumentele si concluzia a fost ca noi pastram sistemul electoral actual si numarul de parlamentari."
Democrat-liberalii lasa sa se înteleaga ca dorinta românilor de a avea mai putini parlamentari si parlament unicameral poate fi îndeplinita prin revizuirea Constitutiei.
MIRCEA TOADER, senator PDL "Comasarea nu are nicio legatura cu reducerea numarului de parlamentari. E o lege tehnica, care va fi propusa de Guvern, in care se stabileste modul in care se suprapun cele doua tipuri de alegeri."
Bugetul pe 2012 a fost construit chiar din aceasta perspectiva.
GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finantelor "Bugetul a fost construit pornind si de la aceasta idee, ca vom reduce cheltuielile cu alegerile in 2012."
Cheltuielile la buget vor fi reduse, astfel, cu 23 de milioane de lei, dar Opozitia nici nu vrea sa auda de comasarea alegerilor.
VICTOR PONTA, copresedinte USL "Nimeni din USL nu vrea alegeri comasate. Sub semnatura domnului Antonescu si a mea, din iunie exista la parlament un proiect prin care numarul de parlamentari se reduce la 318 parlamentari."
Inițiativa de majorare a sancțiunilor aplicate parlamentarilor care absentează nemotivat a fost votată, marți, în plen. În urma votului, absențele nemotivate ale parlamentarilor vor fi sancționate cu 5% din indemnizația lunară brută...
Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este pe cale să-și ia adio de la funcție. Potrivit unor surse politice, coaliția de guvernământ a luat, deja, decizia de scchimbare din funcție a lui Toni Greblă, iar Birourile Permanente Reunite...
Anularea alegerilor a generat provocări, iar unii au perceput-o drept o criză, însă a fost o situație excepțională, gestionată cu instrumente democratice. Aceste afirmații au fost făcute de către președintele interimar, Ilie Bolojan, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019