Școala primară și gimnaziul vor avea durata de câte cinci ani, conform noii Legi a Educației, care schimbă iar structura învățământului preuniversitar. În aceste condiții, directorii s-ar putea confrunta cu problema spațiului insuficient din școlile pe care le conduc. Aceste modificări vin în contextul în care Ministerul Educației a decis că aproape 3.000 de școli din țară trebuie desfințate.
MIOARA ANISIE, inspector adj., I.S.M.B. "Aceste mãsuri nu se aplicã imediat. (...) Nu se pune problema sã nu existe spatiu pentru clasa pregãtitoare sau clasa a noua, noi vom face toate demersurile necesare pentru ca legea sã se poatã aplica în mod corect."
LIVIU MARIAN POP, secretar general, F.S.L. "Reducerea de scoli va influenta si mai mult reorganizarea învãtãmântului preuniversitar, va duce în primul rând la o supraaglomerare a elevilor în clase, mai ales cã învãtãmântul primar trebuie sã fie de dimineatã, iar cel gimnazial de dupã-amiazã."
VICTORIA BARBU, director, Scoala nr. 11 "Din pãcate constructia scolii nu ne oferã nici spatii în plus, nici nu ne permite extinderea (...) pentru clasa a noua va fi o problemã pentru cã nu am avea spatiu."
VICTOR AILOAIE, Colegiul "M. Eminescu" "Eu dupã-amiazã nu mai am decât douã sãli libere, dacã fac planul de scolarizare complet la clasa întâi, eu nu am spatiu de scolarizare pentru o clasã."
În situația în care nu va exista spațiu suficient, singura soluție prevăzută de lege este ca profesorii să facă naveta între grădinițe, școlile generale și licee.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Școlile s-au redeschis, iar mulți dintre elevi s-au întors fizic în bănci! Premierul Florin Cîțu atrage atenția că depinde de fiecare copil, părinte și profesor ca anul școlar în curs să se desfășoare fără probleme.
UNICEF a transmis un apel guvernelor de a face din redeschiderea școlilor o prioritate. Reprezentanții organizației avertizează cu privire la prejudiciile aduse procesului de educație și bunăstării copiilor, pe măsură...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019