Dezbaterea initiativei legislative depusa recent la Parlament referitoare la modificarea Legii Audiovizualului va continua si saptamana viitoare. Initiativa este semnata de deputatii PD-L Raluca Turcan, Cezar Preda, Doinita Chircu si Brindusa Novac.
RALUCA TURCAN, deputat "Am ajuns la concluzia ca ar fi necesare unele modificari pe legea audiovizualului, pentru a intari cadrul legislativ, astfel incat sa prevenim derapajele si daca acestea se manifesta si se repeta sa le putem sanctiona."
Conform acestei initiative, televiziunile si radiourile care vor incalca legislatia privind dreptul la propria imagine, protejarea demnitatii si prezumtia de nevinovatie risca sa primeasca amenzi intre 60.000 de lei si 200.000 de lei, de la C.N.A.
RASVAN POPESCU, presedinte C.N.A. "S-au retinut in lege modificarile care primesc regimul general privind proiectele minorilor privind demnitatea persoanei si mai putin reglementarile privind publicitatea."
MARTON ARPAD, deputat UDMR "Doctrina juridica spune ca legislatia rebuie sa evolueze in functie de ce se intampla in realitate. Deci, cand apar noi elemente in viata de zi cu zi si trebuie sa fie reglementat un comportament sau altul, atunci legea trebuie sa se implice."
Potrivit aceluiasi proiect de lege, daca posturile TV si radio incalca legislatia privind libertatea de exprimare, de a comunica si primi informatii, exprimarea pluralista de idei si de opinii, pluralismul surselor de informare a publicului si informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor, risca sanctiuni cuprinse intre 50.000 de lei si 200.000 de lei. In prezent, pragul minim al amenzilor pe care CNA le poate aplica posturilor TV si radio in cazul incalcarilor legislatiei audiovizualului este de 5.000 de lei, sanctiunile putand ajunge pana la 200.000 de lei.
Inițiativa de majorare a sancțiunilor aplicate parlamentarilor care absentează nemotivat a fost votată, marți, în plen. În urma votului, absențele nemotivate ale parlamentarilor vor fi sancționate cu 5% din indemnizația lunară brută...
Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este pe cale să-și ia adio de la funcție. Potrivit unor surse politice, coaliția de guvernământ a luat, deja, decizia de scchimbare din funcție a lui Toni Greblă, iar Birourile Permanente Reunite...
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Camera Deputaților și Senatul s-au întrunit astăzi în noua formulă. La Camera Deputaților, PSD are cei mai mulți deputați, urmat de AUR, PNL, USR, SOS și UDMR.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019