Executivul se clatină, dar nu se predă! Cabinetul Boc a primit mai multe lovituri, a fost numărat ca la box, insa a rămas în picioare si a iesit invingator la puncte și după cea de-a opta moțiune de cenzură. Opozitia mai avea nevoie de 24 de voturi pentru a demite Guvernul Boc 5. Până la urmă, după ore intregi de discutii, Parlamentul a respins moțiunea pe Codul Muncii.
GEORGIAN POP, deputat PSD: "Total voturi- 218, anulate- 2, valabile- 216. Pentru 212, contra 4. 22.25 Nu a fost întrunitã majoritatea încheiatã de Constitutie."
EMIL BOC, premierul României: "V-am spus cã dacã e cravata violet va fi un rezultat bun. Este altã bãtãlie câstigatã în procesul de reformare a statului. (...)Am intrat în rând cu lumea."
5 parlamentari ai puterii nu au respectat ordinele de partid și au votat. 4 dintre ei s-au pronuntat împotriva motiunii- senatorul PD-L Orest Onofrei, colegul de la UDMR Attila Verestoy și deputații democrat-liberali Marius Spânu si Daniel Oajdea. A fost si cineva care a iesit din front...
AMBIANȚĂ: "- Oajdea prezent si voteazã. (voteazã Oajdea) - Citeste si tu doi-trei absenti si pe urmã îl citesti pe Giurgiu. (Ponta întreabã) - Cine a fost? Oajdea?" (Mircia Giurgiu voteaza)
EMIL BOC, premierul României: "Un singur deputat PD-L a votat pentru. Giurgiu va fi exclus din partid, când regula nu este respectatã, va fi exclus din partid la prima sedintã."
MIRCIA GIURGIU, deputat PD-L: "Nu am votat împotriva Guvernului, ci împotriva Codului. (...) Îi respect decizia, am colaborat foarte bine, îi urez sã câstige presedintia. - Doriti sã rãmâneti? - Dacã decizia e luatã, eu o respect. Am mai fost independent. Deocamdatã rãmân independent."
Cel mai virulent discurs dintre liderii opozitiei l-a avut presedintele PNL. Crin Antonescu a afirmat că, prin refuzul de a vota, parlamentarii puterii își fac datoria față de cei care îi plătesc pe sub mână."
CRIN ANTONESCU, președintele PNL: "Vã plac si ne plac discursurile polemice si vesele. (...)Eu n-am dispozitia necesarã pentru a mai râde, pentru cã râdem a pagubã. Dacã e asa sigur cã motiunea n-are nicio sansã, de ce nu îsi lasã proprii parlamentari sã voteze?''
La finalul dezbaterilor, opozitia a anuntat că va contesta Codul Muncii la Curtea Constituțională.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
În ciuda deciziei CCR de anulare a prezidențialelor, Călin Georgescu a mers, duminică-dimineață, la secția de votare din Mogoșoaia, la care este arondat, unde a fost întâmpinat de susținători. El a cerut deschiderea...
Guvernul a prezentat un pachet amplu de investiții care vizează mai multe domenii cheie. Cea mai mare finanțare, în valoare de 5 miliarde de euro, va veni de la Banca Europeană de Investiții și va fi folosită pentru finalizarea șantierelor de autostrăzi.
Ministerul Afacerilor Interne a primit zeci de sesizări de posibile incidente electorale. Au fost date mai multe avertismente și nu au lipsit nici amenzile. Printre neregulile constatate se numără și sfătuirea alegătorului cu cine să voteze.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019