Negocieri intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor pe tema gasirii unui plan de masuri competent pentru redresarea companiilor feroviare. Prima masura convenita este retragerea proiectului de privatizare a CFR Marfa( de pe ordinea Consiliului Economic si Social. Un alt punct de discutie il reprezinta situatia economica grava in care se afla Societatea CFR Calatori.
STEFAN MARINESCU, secretar general Sindicatul Transportatorilor Feroviari : "Delegatiile din tara ne-au mandatat sa nu semnam actul aditional cu somajul, sa actionam în judecata societatea CFR Calatori pentru ca somajul tehnic care se aplica este ilegal. Guvernul nu doreste o redresare reala a societatii. Aceasta societate de calatori vrea sa o duca în faliment."
La randul sau Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sustine ca trebuia ca nivelul cheltuielilor sa fie egal cu cel al veniturilor.
RADU BERCEANU, ministrul Transporturilorn : "-Vreo sansa sa se revina asupra numarului concedierilor? -Da! 46.37 Tinta mea, a ministerului, nu e sa faca disponibilizari! ... Intentia mea e sa aducem veniturile la nivel cu cheltuielile! Nu am ca tinta sa dau un numar sau alt numar de oameni afara. Daca facem în asa fel sa avem venituri echilibrate cu cheltuielile si pentru asta trebuie sa mai angajam niste oameni, poate angajam!"
In cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, in 30 de zile sindicatele feroviare ameninta cu greva generala.
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Sindicaliștii din silvicultură au protestat, miercuri, în Piața Victoriei din București. Pe lista nemulțumirilor se află diminuarea salariilor silvicultorilor cu 25%, tăierea drepturilor din statutul personalului silvic și a cotei de lemn de foc pentru personalul silvic...
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Protest uriaș în București, de Ziua Unirii! Conform unor estimări, peste 30.000 de oameni, cadre militare în rezervă, polițiști, silvicultori, ceferiști, mineri, energeticieni, siderurgiști și angajați din alte domenii, au participat, vineri...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019