Parlamentarii aleși în colegiile din afara României se plâng că sunt discriminați, pentru cã nu primesc bani să meargă acolo unde au fost votați. Și asta întrucât conducerea Legislativului a decis ca aleșii din diaspora sã poatã ajunge în Europa, America sau Asia doar o datã la șase luni. In schimb, în România, senatorii și deputații pot merge sãptãmânal în colegiul în care au fost aleși. Deputatul Eugen Tomac îi reprezintã în Parlament pe românii stabiliți în 41 de state din Estul Europei și Asia. Potrivit unei decizii a Biroului Permanent, el are dreptul, la fel ca toți deputații de diaspora, la o singură deplasare în colegiu într-o sesiune parlamentară.
EUGEN TOMAC, deputat PDL de diaspora: "Am beneficiat de o singură deplasare din partea Parlamentului, consider discriminatorie această decizie! (...) Cei mai mulți cetățeni români cu care sunt în contact sunt în Republica Moldova, iar distanța până la Chișinău este mult mai micã decât cea pânã la Baia Mare, Cluj sau Timișoara!"
Alesul a cerut conducerii Camerei să-i aprobe încă o deplasare până la 1 iulie la Chișinău, unde are biroul parlamentar. Șeful deputaților i-a transmis, însă, că nu are cum, pentru că ar trbui să modifice mai multe regulamente.
Si deputatul Puterii, Ovidiu Raețchi, admite că aleșii din diaspora au ajuns sã fie de decor.
prin telefon: OVIDIU RAETCHI, deputat USL de diaspora: "Va fi rasism între oamenii pe care îi reprezinți și vei reuși sã le asculți problemele doar prin intermediul internetului! (...) Dacã nu ne permitem o astfel de instituție, mai bine renunțăm la ea, decât sã creãm iluzia unei reprezentãri care, de facto, nu există!"
Senatorii sunt și mai hotărâți să-și facă dreptate. Un calcul i-a arătat democrat-liberalului Riceard Badea că, în acest ritm, un mandat de patru ani nu e suficient pentru a vizita toate țările care-i compun colegiul.
prin telefon: RICEARD BADEA, senator PDL de diaspora: "Noi o sã facem o scrisoare pe care o sã o înaintãm conducerii celor doua camere. În cazul în care nu va fi nicio reacție, cu siguranțã vom acționa în instanțã pe șefii celor douã instituții! (...) Ne împiedicã pe noi sã ne exercitãm mandatul!"
În Parlamentul României sunt patru deputați și doi senatori care îi reprezintã pe românii din afara granițelor țării.
Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!
Grădinița în care un copil care suferă de autism a fost ascuns în altă sală, în timpul unei inspecții care a avut loc în februarie, a fost amendată de Consiliul National pentru Combaterea Discriminării. Gradinița bucureșteană...
Româncele se simt discriminate la serviciu! Trei din patru femei consideră că munca lor este apreciată mai puțin, comparativ cu cea a bărbaților, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.
Amenzi piperate pentru hărțuirea psihologică! Deputații au adoptat astăzi, cu 214 voturi "pentru", opt voturi "împotrivă" și zece abțineri, un proiect de lege pentru modificarea legii din 2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați.
Președintele Klaus Iohannis a transmis către Curtea Constituțională, joi, o sesizare privind legea care le permite miniștrilor, parlamentărilor, primarilor și prefectilor să facă afaceri ca persoane fizice. Pe 30 decembrie, Parlamentul...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019