Parlamentarii USL au propus comisie de anchetă pe terenurile de care este legat numele președintelui Traian Băsescu. Deputații și senatorii Puterii vor să afle dacă procurorul Lucian Papici i-a făcut un serviciu șefului statului atunci când a verificat mai multe terenuri, inclusiv pe cel vizat de familia liderului de la Cotroceni. Băsescu a declarat vineri că a convins-o pe fiica sa cea mare, Ioana, să cumpere un teren de peste 290 de hectare în județul Călărași, pentru că vrea să fie fermier. Președintele a adăugat că, din familie, doar Ioana era eligibilă pentru a primi un credit ipotecar.
VICTOR PONTA, premierul României: "Colegii din Comisia Juridică au propus comisie pentru modul în care instituții ale statului s-au implicat în activit de anchete private...terenuri...Călărași. (...) Parlamentul are drept să faca comisii pe anumite situații. 300 de mii euro cash și credit pe care nimeni nu îl primește- am aflat de situația dubioasă și toți cei implic sa dea detalii...e vorba de primul om în stat!"
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului: "Ideea mi se pare corectă, lucuri care sunt suspecte de a fi! (...) Înțeleg!"
Potrivit șefului statului, banca nu a avut nevoie de nici o garanție suplimentară, iar creditul este de tip credit ipotecar pentru agricultură. Conform Ioanei Băsescu, acest credit se întinde pe 30 de ani și depășește un milion de euro, din care fiica președintelui a achitat, din surse proprii, aproape 280 de mii de euro.
Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...
În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.
Este oficial! Începând de astăzi, proprietarii sau administratorii de terenuri pe care crește ambrozie sunt obligați să o elimine. Consiliul General al Muncipiului București a aprobat o hotărâre în acest sens, care prevede sancțiuni...
În România anului 2017, peste un milion de hectare de terenuri nu sunt folosite! O situație îngrijorătoare care îi determină pe specialiștii în agricultură și pe cultivatori să caute soluții de readucere în circuitul agricol a suprafețelor acoperite cu pârloagă. Un factor important, din punctul lor de vedere, este pregătirea generațiilor tinere pentru a munci eficient în agricultură.
Scandal monstru la Buzău, după ce proprietarul unui mall a blocat drumul de acces spre mai multe terenuri agricole din zonă. Proprietarii terenurilor au cerut ajutorul poliției, dar degeaba! De trei ori au cerut proprietarii terenurilor agricole din cartierul Orizontului sprijinul polițiștilor ca să le asigure accesul către pământurile lor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019