Puterea strânge rândurile, în perspectiva confruntărilor electorale de anul acesta! PDL lansează "Mișcarea Populară", o alianță deschisă oricărui partid interesat să strângă cât mai multe puncte în competiția cu Uniunea Social Liberală.
ELENA UDREA, președinte, PDL București: "Există așteptare pentru o mișcare populară a forțelor de dreapta de pe scena politică și nu numai, pentru cele care doresc progresul României. Există o așa de mare așteptare, încât în momentul acesta dacă nu o facem noi, oricine o face câștigă puncte."
Țărăniștii și ecologiștii nu refuză o asociere cu democrat-liberalii la alegerile din acest an. Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, spune că țărăniștii și PDL-iștii s-au înțeles încă din 2009 să colaboreze la alegerile din 2012. Și Gigi Becali ar putea da mâna cu PDL-iștii. În plus, democrat-liberalii vor să atragă de partea lor și persoane publice cu imagine bună, precum premierul Mihai Răzvan Ungureanu sau Raed Arafat.
prin telefon: AURELIAN PAVELESCU, președinte, PNȚCD: "În septembrie 2009, s-a semnat un protocol între cele două partide, pentru o colaborare în anul electoral 2012, sub auspiciile PPE. În acest moment, practic, noi nu punem decât în operă acel protocol votat de congresul PNȚCD."
Și ecologiștii sunt deschiși ideii de colaborare, deși până acum, nu au fost contactați pentru negocieri. Pun deja câteva condiții. Prima dintre ele ar fi ca venitul minim al românilor să crească la 1.000 de lei.
IOAN PĂUNESCU, președinte executiv, Partidul Ecologist: "În mișcarea populară, PER va putea intra doar în situația în care partidele care vor face parte din această mișcare vor susține interesele oamenilor și în special idealurile PER."
Democrat-liberalii speră să atragă și câteva figuri credibile de partea lor.
TRAIAN UNGUREANU, europarlamentar PDL: "Mihai Răzvan Ungureanu (...)este un bun intelectual, o valoare atât personală, cât și politică. El nu poate ieși din discuția despre o reformulare a forțelor de dreapta. (...) Dacă Gigi Becali va trece printr-o revoluție ideologică ..om vedea. Deocamdată, e liniște."
TITUS CORLĂȚEAN, senator PSD: "Ne interesează destul de puțin formulele și combinațiile și încercările de a mai salva ce mai e de salvat din PDL. Ne interesează mai mult ce avem noi de făcut la nivelul USL."
Anularea alegerilor a generat provocări, iar unii au perceput-o drept o criză, însă a fost o situație excepțională, gestionată cu instrumente democratice. Aceste afirmații au fost făcute de către președintele interimar, Ilie Bolojan, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.
După mai multe discuții purtate în sânul coaliției, data alegerilor prezidențiale ar fi fost validată. Potrivit surselor politice, coaliția PSD-PNL-UDMR ar fi stabilit, în principiu, data organizării scrutinului pentru șeful statului.
Camera Deputaților și Senatul s-au întrunit astăzi în noua formulă. La Camera Deputaților, PSD are cei mai mulți deputați, urmat de AUR, PNL, USR, SOS și UDMR.
În ciuda deciziei CCR de anulare a prezidențialelor, Călin Georgescu a mers, duminică-dimineață, la secția de votare din Mogoșoaia, la care este arondat, unde a fost întâmpinat de susținători. El a cerut deschiderea...
Salutată de unii ca salvatoare, înfierată de alții drept ”nedemocratică”, decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale a stârnit stârnit nemulțumirea ambilor candidați. La câteva ore de la comunicarea deciziei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019