Decizia amplasării scutului antirachetă la Deveselu oferă garanții sporite de securitate țării noastre. Este declarația premierului, care a întărit, astfel, ideea exprimată marti de președintele Traian Băsescu.
EMIL BOC, premierul României:"Eu cred cã România beneficiazã azi de cele mai importante garantii de securitate din istorie. Costurile sunt suportate în principal de partenerii externi."
Și președintele Senatului este de acord că acest proiect este esențial în efortul combaterii pericolului terorismului.
MIRCEA GEOANĂ, președintele Senatului: "Rolul Parlamentului nostru va fi determinant. Personal nu anticipez dificultãti în ratificarea acestui acord. Este extrem de important ca ce s-a decis la summit-ul NATO de la Lisabona, cu privire la scutul antirachetã, sã devinã parte a sistemului antirachetã al Alianþei Nord Atlantice."
La rândul său, unul dintre liderii opoziției, Crin Antonescu, spune că PNL susține deciziile luate de CSAT privind utilizarea de către Statele Unite a portului Constanța și a aeroportului Kogălniceanu, dar și cele referitoarea la sistemul defensiv din judetul Olt.
CRIN ANTONESCU, președintele PNL: "Deciziile sunt conforme cu angajamentele de securitate ale României; sunt decizii normale ale care decurgeau din poziția pe care România o are ca membru NATO."
Oficialii români si americani au dat asigurări că scutul antirachetă nu va avea efecte negative asupra mediului și populației, iar personalul care va lucra la Deveselu își va putea desfășura activitatea în mod normal. La unitatea militară 01871, înființată în 1953, s-au pregătit piloții militari și militarii parașutiști. Desființată în 2002, baza nu mai este operațională. Aeroportul militar se întinde pe o suprafață de 500 de hectare și se află într-o stare bună.
Motoare turate la maximum, în regatul zăpezii de la Stâna de Vale! 50 de participanți din din România și șase din Polonia s-au luat la întrecere în cadrul celei de-a șasea ediții a concursului de snowmobile EMF Extreme, organizat...
Show aviatic de excepție, la Băneasa, în onoarea Centenarului Unirii. Aeroportul ”Aurel Vlaicu” a fost gazda Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2018, un spectacol de forță aeriană, care a impresionat spectatorii...
Un avion militar IAR 99 Șoim s-a prăbușit în apropierea localității Nicolae Bălcescu, din județul Bacău, în timpul unui zbor de antrenament. Cei doi militari aflați la bord s-au catapultat și au căzut într-un lac de acumulare.
Reuniune emoționantă la Deveselu. Piloții de vânătoare s-au reunit, într-o adunare la care a participat chiar Ion Dobran, singurul luptător aviatic din al Doilea Război Mondial, care a rămas în viață.
Iubitorii motorsportului vor avea parte de un adevărat show automobilistic. În perioada 21-22 aprilie, peste 70 de mașini vor lua stratul la cea mai spectaculoasă competiție a motorsportului, Campionatul Național de viteză în coastă de la Râșnov.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019