Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri. Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi pentru, 78 împotrivă și o abținere. Printre modificările votate se numără faptul că procurorul poate dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de cel mult 30 de zile, care poate fi prelungit cu cel mult 160 de zile. Totodată, dacă probele dintr-o înregistrare sunt obținute în mod nelegal, procurorul poate să le distrugă și întocmește un proces-verbal în acest sens, pe care îl va depune la dosarul în cauză. De asemenea, măsura arestării preventive poate fi luată numai dacă din probe rezultă dovezi sau indicii temeinice.
Acum, legea va fi trimisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis, care poate sa o retrimita o singura data in Parlament si sa sesizeze Curtea Constitutională. PNL și USR au anunțat că vor ataca legea la CCR. Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan a afirmat că acest proiect este "o cârdășie a infractorilor politici" care au scăpat de infracțiunile de corupție sau de evaziune fiscală. În opinia USR, Codul de procedură penală este un instrument creat cu scopul de a restrânge aria de acțiune a procurorilor și de a-i favoriza pe inculpați și infractori.
Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei privind respingerea contestațiilor în cazul candidaturii lui Călin Georgescu. Printre altele, în motivare se arată că Biroul Electoral Central avea nu doar competența, ci și obligația...
Deputata PNL, Alina Gorghiu, a depus, împreună cu mai mulți parlamentari, o inițiativă legislativă care stabilește că în momentul în care o substanță psihoactivă este depistată în sânge, fapta să fie considerată infracțiune.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins cu unanimitate de voturi cererea lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale din România de către Curtea Constituțională a României.
Susținători ai lui Călin Georgescu au ieșit să protesteze în fața Parlamentului, unde își are sediul Curtea Constituțională. Manifestanții au cerut să fie reluată organizarea turului doi al alegerilor prezidențiale. Mitingul a fost convocat de fostul candidat la alegerile prezidențiale, care nu a fost, însă, prezent, fiind plecat din țară.
Decizia Curții Constituționale a României de anulare a scrutinului prezidențial, atacată de Călin Georgescu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului! Fostul candidat la prezidențiale vrea suspendarea efectelor deciziei CCR...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019