Dezbaterile pe tema legii audiovizualului, desfasurate la Comisia de Cultură a Camerei Deputatilor, au ajuns la final. După zeci de amendamente si discutii încinse, deputatii au căzut de acord asupra modificarilor la acest important act normativ. Proiectul de lege va fi prezentat in plenul Camerei si, daca va trece, va ajunge la Comisia de Cultura din Senat .
RALUCA TURCAN, deputat PD-L "Toate prevederile pe care noi le-am adus urmaresc respectarea drepturilor fundamentale ale cetateanului dar in acelasi timp nu reprezinta o ingradire a libertatii de manifestare a jurnalistilor."
De acord cu modificarile aduse legii audiovizualului s-au aratat atât membrii CNA, cat si reprezentantii televiziunilor,consultati in aceasta privință.
RASVAN POPESCU, presedinte CNA "Consiliul va avea la dispozitie mijloace mai puternice pentru a descuraja o serie de derapaje din audiovizual si ma refer la faptul ca s-a statuat principiul amenzilor progresive dupa acordarea unei somatii, amenzile vor merge progresiv."
În proiectul legislativ, inițiatorii propun ca, pentru respectarea interesului public, toți furnizorii de servicii media audiovizuale să fie obligați să asigure: pluralismul surselor de informarea publicului, informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor șI evenimentelor, protejarea vieții private șI de familie, a domiciliului și corespondenței, dreptul la imagine, protejarea demnității, onoarei și reputației persoanei, protejarea egalității în drepturi și egalității de șanse, nediscriminării pe criterii de rasă, sex, naționalitate, religie, convingeri politice, orientare sexuală ori stare socială, precum si transparența organizării, funcționării și finanțării activității proprii.
Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.
Situație tensionată cu privire la proiectul Magistralei 6 de metrou, Băneasa Otopeni! România riscă să piardă finanțare de 1,4 miliarde de lei oferită de Agenția Japoneză de Cooperare Internațională, dacă nu...
Metroul până la Aeroportul Otopeni, un proiect ambițios, înăbușit încă din fașă! Documentația pentru organizarea licitației privind execuția magistralei de metrou Băneasa - Aeroportul Otopeni a fost respinsă...
Negocierile de astăzi dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pentru constituirea coaliției guvernamentale, încheiate fără niciun rezultat! După două ore discuții, liberalii au părăsit masa tratativelor, refuzând să mai piardă...
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019