Romania are o pozitie fragila, in fata noului val de criza! Atat Puterea, cat si Opozitia, sunt de acord asupra acestui aspect.
CRIN ANTONESCU, copresedinte USL: "Aceste socuri din economia mondialã nu au cum sã nu se repercuteze si asupra României."
GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finantelor: "Trebuie sã fim putin îngrijorati pentru cã economia României depinde de economia altor tãri, dar suntem într-o situatie bunã pentru cã am fost prudenti... avem o stabilitate macroeconomicã, dar treuie sã fim prudenti în continuare."
EMIL BOC, premierul Romaniei: "Pietele internationale nu sunt calme, noi avem avantajul unui echilibru economic, dar nu avem voie sã facem niciun exces
Liderul liberal, Crin Antonescu, il acuza, insa, pe premier cã, in ciuda pericolului care planeaza si asupra Romaniei, acesta alocã în continuare bani fãrã discernãmânt.
CRIN ANTONESCU, copresedinte USL: Ideea cã datoritã genialei idei de a reduce salariile - acum Romania e ca o ambarcatiune foarte solidã care poate sã strãbatã furtuna- nu, Romania este foarte fragila, alocã fãrã discernamânt banul public în mod corupt, scopuri clientelare."
Totusi, seful Guvernului sustine ca masurile anticriza sunt aplicate in continuare si ca Romania merge pe drumul cel bun.
EMIL BOC, premierul Romaniei: În tara, lucrurile sunt sub control dacã nu facem niciun exces, dacã continuam politicile...dacã continuãm restructurarile... companiile de stat."
Nouriel Roubini, economistul american care a prezis criza economica, a declarat luni ca decizia prost inspirata a S&P de a retrograda Statele Unite intr-o perioda cu turbulente atat de mari pe piete si economie slaba creste sansele de a avea o criza dubla si deficite fiscale si mai mari. Roubini a scris intr-un articol ca recenta cadere a burselor elimina speranta ca problemele economice sunt temporare si ca urmeaza o perioada de criza economica, in care Statele Unite si alte economii puternice sa se confrunte cu o "recesiune severa", cu efecte in toate statele lumii. Nouriel Roubini adauga ca incercarile statelor de a tempera criza prin intervetii pe piata nu vor ajuta, urmand ca inflatia sa amortizeze orice interventie. El sustine ca cea mai buna interventie ar fi masurile de stimulare pe termen scurt, urmand ca pe termen mediu sa se ia masuri de austeritate.
Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...
Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.
Raed Arafat susține că autoritățile nu au în plan instituirea unui lockdown total! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că decizia limitării circulației după ora 22:00 a fost luată pentru a limita întâlnirile dintre oameni și subliniază că în alte state, ora de intrare în casă este mult mai devreme comparativ cu țara noastră.
Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.
Măsuri stricte, de Bobotează! Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat că vor fi luate măsuri speciale la ceremoniile de Bobotează din acest an, pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019