Rezultatul votului din Camera Deputaților a provocat reacții virulente pe scena politică. Liberalii vor să conteste la Curtea Constituțională decizia Parlamentului în cazul Ponta. Ei spun că procedura urmată nu respectă legea și acuză majoritatea parlamentară că a obstrucționat justiția. În plen s-a votat raportul Comisiei Juridice, și nu cererea de urmărire penală, așa cum impunea procedura.
LUDOVIC ORBAN, deputat PNL ”Investigăm temeiuri solide pentru a ataca hotărârea la C.C.R. și o vom ataca, dacă găsim... Dar, indiferent de decizia C.C.R., din păcate, astăzi, PSD și majoritatea guvernamentală au arătat că nu le pasă de România, că nu vor ca în România dreptatea să fie înfăptuită de puterea judecătorească.”
La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu susține ca premierul Victor Ponta "și-a comandat un vot în plenul Camerei Deputaților, pentru a se face scăpat de justiție”.
ALINA GORGHIU, copreședinte PNL ”M-aș fi așteptat ca măcar în al 12-lea ceas Ponta să spună plenului că își dă demisia, fără ca majoritatea PSD să îi protejeze imunitatea.”
Votul prin care deputații au respins începerea urmăririi penale a premierului are semnificația lansării "planului de desființare a justiției independente", următorul pas fiind "atacarea legilor penale, pentru a lipsi procurorii de mijloace", a afirmat, la rândul său, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu. Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că prin votul de marți ”PSD a băgat Camera Deputaților în grupul infracțional organizat”, ea spunând că, dacă ar fi nevinovat, premierul ar fi cerut chiar el deputaților să aprobe prin vot cererea DNA de încuviințare a urmăririi sale penale. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat și el că era mai bine dacă premierul Victor Ponta ar fi renunțat acum la guvernare, întrucât mai devreme sau mai târziu va ajunge în această situație, însă atunci daunele vor fi mult mai mari. Imediat după anunțul privind rezultatulul votului din Camera Deputaților, președintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta. Într-o declarație transmisă de Administrația Prezidențială șeful statului a precizat că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție și că regretă că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar și s-a transformat într-un scut de protecție pentru Victor Ponta.
Promisiunea președintelui interimar Ilie Bolojan privind dezvăluirea cheltuielilor prezidențiale din mandatul lui Klaus Iohannis a fost îndeplinită. Administrația Prezidențială a transmis lista completă a cheltuielilor cu zborurile...
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Problema pensionării polițiștilor, pusă pe tapet de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Potrivit ministrului, actualele reguli prin care se pot pensiona polițiștii și alți angajați ai MAI reprezintă ”o invitație la pensie” și această...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019