România votează. Europa votează. 25 mai 2014, o zi decisivă pentru viitorul continentului european. Peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanți ai țării noastre în Parlamentul European. Pentru un fotoliu de eurodeputat s-au înscris 572 de candidați din partea a 15 formațiuni politice și 8 independenți. Votul este proporțional, pe liste. Voturile pentru formațiunile ce nu au trecut pragul de 5% și cele pentru independenții ce nu primesc mandat vor fi redistribuite proporțional.
AȘARLUIZA BOANTĂ: reporter: 18.532 secții de votare au fost deschise în țară pentru cele 18 milioane de persoane cu drept de vot. Dintre acestea, 1,8 milioane sunt tineri care s-au născut după 1990 iar 3500 sunt cetățeni care au împlinit vârsta de 100 de ani.
Romanii spun ca au votat cu speranta ca alesii vor face treaba buna in Parlamentul European.
VOX: "Sa ne sprijine, sa aiba puterea sa ne scoata din necazul in care ne gasim."
VOX: "Sa iasa cine trebuie si sa faca treaba mai buna decat pana acum, ca de aia am venit la vot".
Procesul de votare pentru europarlamentare se desfasoara si în afara țării, la secțiile de votare organizate pentru cetățenii români. 190 de astfel de sectii au fost deschise pentru cei care vor sa-si exercite dreptul de vot iar potrivit Ministerului Afacerilor Externe nu s-au inregistrat incidente deosebite. Eurodeputații sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, mandatul în Parlamentul European fiind de 5 ani.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
În ciuda deciziei CCR de anulare a prezidențialelor, Călin Georgescu a mers, duminică-dimineață, la secția de votare din Mogoșoaia, la care este arondat, unde a fost întâmpinat de susținători. El a cerut deschiderea...
Ministerul Afacerilor Interne a primit zeci de sesizări de posibile incidente electorale. Au fost date mai multe avertismente și nu au lipsit nici amenzile. Printre neregulile constatate se numără și sfătuirea alegătorului cu cine să voteze.
PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...
Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019