Scandal în Parlamentul României, după ce Partidul Național Liberal a propus revocarea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților și a lui Florin Iordache, din funcția de vicepreședinte. Liberalii au cerut, în această dimineață, suplimentarea ordinii de zi cu cele doua propuneri de revocare. Ședința tensionată a fost condusă de Florin Iordache. Acesta a convocat o consultare cu liderii de grup, după care a anunțat că nu va supune la vot solicitarea liberalilor. La un moment dat, conducerea ședinței a fost prelută de vicepreședintele PNL al Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, care a supus votului cele două propuneri de revocare. Liberalii susțin că propunerile au fost aprobate în plen cu cu 122 de voturi pentru, prin vot dat cu ridicarea mâinii și nu prin vot electronic. Situația este, însă, contestată de majoritatea PSD-ALDE. Reprezentanții coaliției susțin că votul a încălcat regulamentul și, prin urmare, nu este valid. Potrivit liderului grupului PNL, Raluca Turcan, demersul făcut de opoziție este, însă, legal, fiind în concordanță cu regulamentul, Constituția și deciziile CCR. Turcan susține că mai este nevoie doar de votul final pe cele doua proiecte de hotărâre privind revocarea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache, pentru ca Opoziția să obțină finalitatea dorită.
RALUCA TURCAN, președinte interimar PNL “Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea și umilii interpuși, ca Florin Iordache și Eugen Nicolicea, a fost astăzi spulberată în Camera Deputaților.”
Conform Regulamentului Camerei Deputaților, președintele acestui for poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorității deputaților prezenți, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret și se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus și căruia îi aparține funcția de președinte al Camerei Deputaților. Reprezentanții Opoziției spun că regulamentul este făcut special pentru a favoriza dar majoritatea parlamentară. În final, astăzi, ședința Camerei Deputaților a fost declarată suspendată.
Inițiativa de majorare a sancțiunilor aplicate parlamentarilor care absentează nemotivat a fost votată, marți, în plen. În urma votului, absențele nemotivate ale parlamentarilor vor fi sancționate cu 5% din indemnizația lunară brută...
Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este pe cale să-și ia adio de la funcție. Potrivit unor surse politice, coaliția de guvernământ a luat, deja, decizia de scchimbare din funcție a lui Toni Greblă, iar Birourile Permanente Reunite...
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Retragere, în PNL! Fostul lider al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că demisionează din Senatul României, dar nu a oferit detalii cu privind la motivele care l-au determinat să ia această hotărâre.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019