Taxe mai puține pentru români! Este prioritatea Guvernului, care ar putea fi pusă in aplicare până la finalul anului. Președintele Traian Băsescu a precizat că în nici un caz nu poate fi vorba despre introducerea unor taxe suplimentare
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Prioritare în actiunea guvernamentalã rãmân revederea sistemului de taxe. Sã nu se înteleagã cã am putea gândi la mãrirea taxelor, nu. Urmeazã sã analizãm cu expertii FMI sistemul actual de taxe si diminuarea numãrului de taxe, sper ca lucrarea sã fie finalizatã pânã la sfârsitul anului."
Potrivit șefului statului, sistemul de sănătate va primi finanțare în funcție de modul în care va reuși să-și controleze propriile cheltuieli.
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Sãnãtatea va primi 300 de milioane pentru a acoperi arieratele si mai pot beneficia si de alte fonduri, doar daca îndeplineste pasii; exact comportamentul pe care îl avea FMI cu România când trãgeam transe. Mai primeste transe dacã se întâmplã primul pas, a doua transã dupã ce îndeplinesc al doilea pas."
Guvernul va aloca bani sistemului sanitar doar dacă toti cei care gestioneazã acest domeniu își vor îndeplini obligațiile.
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Când primesc bani sã fie transparenți. Campanie declansatã de unii interesati. Nu va ceda nimeni. Până nu se pun cheltuielile din sãnãtate sub control nu ne putem pune problema mãririi bugetului pe sănătate."
Băsescu este conștient si de sacrificiile pe care angajatii din toate domeniile de activitate le-au făcut de un an incoace. Presedintele e convins insa că românii vor înțelege că Puterea nu a luat măsuri de austeritate din pură plăcere.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Companiile încep vaccinarea angajaților! Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunțat că săptămâna aceasta, peste 40 de companii vor organiza centre de vaccinare la sediile lor, pentru a imuniza...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019