Vești proaste pentru salariații Oltchim! Potrivit ministrului propus al Economiei, Varujan Vosganian, din ianuarie 2013, statul nu mai poate susține combinatul, care urmează să fie privatizat în februarie sau martie. Guvernul a decis, în luna august, schimbarea strategiei de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acțiuni deținut de stat, respectiv 54,8% din capitalul social, și a creanțelor AVAS și Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde de lei sau 56% din datoriile companiei. Anterior, privatizarea era prevăzută după majorarea capitalului social al Oltchim la 2,093 miliarde lei, prin conversia în acțiuni a creanței AVAS, în valoare de 1,12 miliarde lei, și prin emiterea de acțiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere acționarilor minoritari. Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea, după ce a oferit 203 milioane de lei. Ceilalți ofertanți erau Aisa Invest și Chimcomplex, firme deținute de omul de afaceri Ștefan Vuza și de compania germană PCC. Cum Dan Diaconescu nu a venit cu banii, licitația din septembrie a fost anulată.
În România peste 90 % din privatizări s-au făcut cu capital străin iar exemplele nu lipsesc din domenii precum băncile, asigurările, siderurgia, automobilele, petrolul, și telefonia. Investitorul român trebuie susținut atât in Romania cat și în străinătate
Salvați Oltchimul de la faliment!" Acesta este apelul sindicatelor din cadrul combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea adresat guvernanților. Angajații atrag atenția că în șase luni de la insolvență nu au fost atrase fonduri pentru capitalul de lucru, planul de reorganizare a rămas în aer și investitorii nu au apărut. În plus, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, susține că disponibilizările reprezintă următorul pas spre desființarea combinatului.
Combinatul Oltchim Rm. Vâlcea, tras pe dreapta, pânã la toamn! Administratorul special al combinatului, Bogdan Stãnescu, a decis reducerea temporarã a activitãții, pânã pe 8 septembrie. În urma deciziei, peste 700 de angajați vor intra în șomaj tehnic, prin rotație. Se dorește, astfel, realizarea unei economii 260.000 de euro. Reducerea activității îi nemulțumește pe sindicaliști, care îi cer premierului Victor Ponta...
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat, vineri, discuții aprinse cu liderii sindicali de la Oltchim și Arpechim. Organizată la Prefectura Vâlcea, întâlnirea a avut pe ordinea de zi analiza situației combinatului și plata salariilor restante. Acesta a fost scenariul după care s-au derulat discuțiile de la Vâlcea, fapt pentru care mulți dintre cei prezenți au plecat acasă la fel de nedumeriți, cu privire la soarta combinatului.
România trebuie neapărat să renunțe la cota de TVA de 24%. Afirmatia ii apratine ministrului Economiei Varujan Vosganian, prezent la conferinta "Cei mai mari jucatori din economie".
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019