Premierul Victor Ponta spune ca isi asuma greșelile făcute! După ce l-a numit pe Adrian Balaban-Grăjdan în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcții, Ponta spune că a fost o alegere proastă. Chiar dacă a fost sfătuit de un coleg de partid pentru această alegere, Ponta spune că își asumă responsabilitatea politică.
VICTOR PONTA, prim-ministru al României: "A fost o alegere foarte proastă. Eu plătesc din punct de vedere politic pentru asta. E o chestie a mea de responsabilitate. Sunt seful partidului și trebuie să raspund și când ascult sfaturi proaste. (...) Un alt coleg de-al meu pe care am avut grija sa ii transmit toate gandurile bune pentru necazul in care m-a bagat."
Ponta l-a demis pe Grăjdan din funcție după ce a fost acuzat că l-ar fi ajutat pe Adrian Năstase într-un dosar în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004. Premierul a vorbit și despre demiterea lui Vladimir Tismăneanu din funcția de președinte al Consiliului Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.
VICTOR PONTA, prim-ministru al României: "Am avut o singură mică ezitare la eliberarea din funcție a domnului Tismăneanu. A realizat o carte excelentă cu domnul Ion Iliescu. De altfel, e singura carte pe care am citit-o despre domnul Iliescu și totusi, l-am eliberat din funcție."
Premierul a declarat că a cerut propuneri de oameni care au lucrat în sistem. În locul lui Vladimir Tismăneanu, noua Putere l-a propus pe Dinu Zamfirescu.
Victor Ponta și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale din luna mai. "Doar românii trebuie să decidă cine îi va conduce. Vreau pace, prosperitate și siguranță, vreau democrație și libertatea cuvântului", spune el.
Anularea alegerilor a generat provocări, iar unii au perceput-o drept o criză, însă a fost o situație excepțională, gestionată cu instrumente democratice. Aceste afirmații au fost făcute de către președintele interimar, Ilie Bolojan, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.
După mai multe discuții purtate în sânul coaliției, data alegerilor prezidențiale ar fi fost validată. Potrivit surselor politice, coaliția PSD-PNL-UDMR ar fi stabilit, în principiu, data organizării scrutinului pentru șeful statului.
Camera Deputaților și Senatul s-au întrunit astăzi în noua formulă. La Camera Deputaților, PSD are cei mai mulți deputați, urmat de AUR, PNL, USR, SOS și UDMR.
În ciuda deciziei CCR de anulare a prezidențialelor, Călin Georgescu a mers, duminică-dimineață, la secția de votare din Mogoșoaia, la care este arondat, unde a fost întâmpinat de susținători. El a cerut deschiderea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019