Pentru a doua oară în mai puțin de un an, Dan Voiculescu și-a dat demisia din Senat. Liderul onorific al conservatorilor a declarat în plen că renunță, astfel, la imunitatea conferită de mandatul de parlamentar.
DAN VOICULESCU, fost senator PC: "Pentru că există un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca (...) sa renunt la imunitatea parlamentara si justitia sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat, multumesc."
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului: "Nu am si nu vad, din punct de vedere politic, nimic de comentat, decat inregistram demisia. Nu e prima demisie din istorie, nici ultima. In legatura cu decizii individuale, nu am comentarii."
DAN VOICULESCU, fost senator PC: "Nu e nicio suparare, imunitatea parlamentara, imunitatea prezidentiala nu trebuie sa stea în calea justitiei. (...) Recomand si presedintelui Basescu sa renunte la imunitatea prezidentiala.''
Voiculescu a demisionat la mai puțin de o săptămână dupã ce depusese jurământul ca senator.
DAN VOICULESCU, fost senator PC: "Vreau sa arat ca imunitatea nu trebuie sã stea în fața justiției și vreau sa arat un lucru: si demnitarii, si ministrii sunt cetateni ai României. Si in Constitutie scrie clar ca nimeni nu trebuie sa fie deasupra legii."
Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care este inculpat Dan Voiculescu, va fi reluat săptămâna viitoare. Instanța a admis cererea procurorilor anticorupție de urgentare a judecării cazului.
MIRCEA TOADER, deputat PDL: "Era clar ca urmatorul pas, avand in vedere ca ICCJ a devansat termenul pe 31 ianuarie, ca trebuie sa isi dea demisia, sa se intoarca dosarul. Nu are legatura cu imunitatea. Stiti foarte bine ca imunitatea unui parlamentar, daca il aresteaza, nimeni nu a cerut arestarea."
Demisia din Senat determină mutarea procesului de la Instanța Supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul București. În colegiul în care a candidat liderul conservator se vor organiza din nou alegeri parlamentare.
Condamnarea lui Dan Voiculescu, cea mai aspră din ultimii 25 de ani! Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui clasament al pedepselor dispuse împotriva unor demnitari, date în ultimii doi ani. In timp ce acesta si-a petrecut noaptea la Penitenciarul Rahova, reactiile din lumea politica nu au intarziat sa apara.
Pedeapsă maximă, pentru Dan Voiculescu, pronunțată, vineri, de magistrații Curții de Apel București în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare! Omul de afaceri a primit 10 ani de închisoare cu executare. Totodată, i s-au interzis mai multe drepturi, printre care acela de a fi ales, timp de cinci ani. Prin acest verdict, Curtea de Apel i-a dublat lui Dan Voiculescu pedeapsa pronunțată, pe fond, de Tribunalul București.
Social-democratii, liberalii si conservatorii merg impreuna la mitingul de protest, organizat joi în Capitala. Liderii PNL au depus deja, la Primarie, o cerere pentru autorizarea manifestatiei. Social-democratii au fost ultimii care si-au anuntat participarea, miercuri, prin vocea liderului Victor Ponta. Liberalii au început sa se organizeze in urma cu mai multe zile si cheama populatia la protest pe retelele de socializare.
Liberalii si conservatorii au semnat luni protocolul de colaborare, care consfințește noua alianță politică, de centru-dreapta. Dacă liderii PC au spus "da" în unanimitate acestei coaliții, printre liberali au fost și unii care au votat împotrivă.
Social-democraţii, liberalii şi conservatorii pregatesc textul unei noi motiuni de cenzura. Astfel, conducerile PSD, PC şi PNL se vor întâlni la începutul saptamânii viitoare pentru a conveni asupra unui text comun la moţiunea de cenzura care va fi depusa în Parlament în perioada urmatoare, cel mai probabil dupa Congresul PSD din 16 octombrie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019