Guvernul Boc este scos la tabla in fata Parlamentului pe 27 octombrie! Opozitia a depus textul motiunii de cenzura, iar documentul va fi citit in plenul legislativului pe 20 octombrie. O saptamana mai tarziu, va fi dat votul in legislativ. Documentul intitulat "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara" a fost semnat de 209 parlamentari.
VICTOR PONTA - presedinte PSD: "Așa cum au votat și pânã acum, n-avem dubiu în ceea ce-i priveste pe parlamentarii noștri și ai PNL si ai PC. Aveti grijã! PD-L va încerca sã fure si voturile propriilor parlamentari. Sã nu vinã la motiune, sunt în stare de orice!"
CRIN ANTONESCU - presedinte PNL: "N-am nici cea mai micã suspiciune cã vreun parlamentar, liberal va vota împotriva motiunii. Asa cum s-a întamplat si data trecutã, dacã existã dubii putem spune ca vrem vot la vedere!"
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine cã nu se pune problema ca parlamentarii PD-L sã nu fie prezenti în salã la dezbaterea moțiunii de cenzurã, însã trebuie luatã o decizie în ceea ce priveste participarea la vot.
ROBERTA ANASTASE - presedinte Camera Deputatilor: "Nu se pune problema sã nu mergem la dezbaterea motiunii de cenzurã. Sigur, vom decide dacã vom participa efectiv la vot, dacã vom vota. Asta va fi opþiunea noastrã. În fond si dânsii trebuie sã demonstreze cã au o majoritate, nu?"
Reprezentantii UDMR spun cã vor fi de partea Puterii la votul pentru motiune, însã acceptã si invitatia PSD de a discuta despre o nouã majoritate. Si asta in cazul în care motiunea va fi adoptatã, iar Guvernul Boc, demis.
VERESTOY ATTILA - senator UDMR: "Noi sigur cã nu putem refuza nicio invitaþie politicã la o discutie, dar precizãm de la bun început: plecam de pe pozitia în care suntem parte a Coalitiei guvernamentale si nu suntem în situatia de a discuta votul împotriva noastrã. Deci este foarte clarã pozitia UDMR și rãmânem pe aceastã pozitie pânã când nu se întâmplã ca sã existe o altã majoritate care sã aibã un program credibil si care sã fie agreat de UDMR."
Opoziția spune că, Dacă moțiunea de cenzură va trece, va forma un guvern de criza si va organiza alegeri anticipate in cel mult sase luni. De asemenea, PSD si PNL vor sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.
O nouă ratare, în telenovela moțiunii de cenzură! Ședința birourilor permanente din Parlament, convocată sâmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moțiunii de cenzură USR PLUS - AUR...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019